Brandýsu sedm, pardubickému béčku pět, jabloneckému Mšenu čtyři, dalším třem týmům nadělili po třech gólech… Fotbalisté Zbuzan pokračují také v divizi v útočném stylu, kterým se prezentovali už loni ve středočeském přeboru. Především venku to ne vždy stačí na bodový zisk, domácí příznivci si ale přicházejí na své.

„Jsme útočně laděné mužstvo se spoustou zkušených hráčů. Každého soupeře se snažíme přehrát a hlavně přestřílet,“ není pro trenéra Luboše Urbana punc nejlépe střílejícího mužstva divize žádným překvapením. Nic nového pod sluncem neznamená ani fakt, že ofenzivním pojetím trpí obranná činnost. Bonus v podobě čistého konta si tak zkušený brankář Winter užil pouze jedinkrát.

„Máme sice nejlepší útok, ale někdy po pátém kole jsme měli i nejvíc obdržených gólů. To je přesně náš styl. S kluky, které máme, ale nic jiného než otevřený fotbal hrát nejde. Nějakého zanďoura nechtějí oni, ani já,“ nehodlá kouč s prvoligovou minulostí nějak uzpůsobovat taktiku.

ČERVENÉ NEBYLY TŘEBA. Také na Kutnohorsku do sebe fotbalisté o uplynulém víkendu občas „zajeli“, jak dokládá snímek z utkání přeboru mezi Zbraslavicemi a béčkem Sázavy, počtem udělených červených se ale okres držel téměř na nule.
Vzorné Kladno a nedisciplinovaná Boleslav? Už příště může být všechno jinak

Inkasované góly, zvlášť ty laciné, ho pochopitelně štvou. Tým jimi trpí především na venkovních hřištích, kde zůstává domácím výsledkům dlužen. Minulý dvoubodový import z Kratonoh byl druhým z pěti pokusů. Kouč Urban věří, že po rozpačitém rozjezdu bude tím pravým odrazem ke stabilizování venkovních výkonů. „S tím, jak se divize hraje a co přináší, jsme se už sžili,“ ujišťuje.

Před víkendovým završením třetiny soutěže patří Zbuzanům pátá příčka. Blíží se tak tradici z minulých let hrát v nejvyšších patrech tabulky, kam kvalitou kádru nepochybně patří.

Něco je ale u Zbuzan v divizi přece jen odlišného. Zatímco v minulých sezonách byl synonymem zbuzanských gólů Marek Kincl. V divizi zatím převzali jeho roli jiní. Václav Laušman skóroval sedmkrát a s dalšími třemi borci se dělí o čelo střelecké tabulky celé soutěže, Mario Lička přispěl šesti a Martin Říha pěti góly. Marek Kincl zůstává na třech.

„Mít to postavené na tom, že Marek dá za sezonu čtyřicet gólů, je hezké, ale když se zraní, přichází problém,“ kvituje Luboš Urban rozložení gólů mezi více hráčů. Rád je především za střelecké probuzení Maria Ličky.

Některé góly z dílny tvořivého záložníka navíc byly výstavními kousky. „Doma s Pardubicemi, nebo v Kratonohách to byly góly roku, lahůdky. Mario má fantastickou formu. Je úžasnej. Dává tomu všechno na tréninku i v zápase,“ rozplývá se Urban nad jedním z lídrů týmu. „Laušman u nás ožil. Je pracovitý. Má tah na bránu a řeší dobře situace jeden na jednoho,“ dodal k útočníkovi, o kterého se Zbuzany vyzbrojily na začátku podzimu z Motorletu.

Domácí neporazitelnost i střeleckou potenci Zbuzan čeká o nadcházejícím víkendu zkouška z nejtěžších, v sobotu dopoledne přijedou Živanice. Poradí si zkušená parta i s jasným lídrem skupiny?

Ilustrační foto
Kněžmostský Beran napodobil Kamenického gól desetiletí