K první šanci zápasů se dostali domácí, avšak jejich nebezpečný centr pouze proletěl pokutovým územím Rakovnických. Vzápětí Červený našel kolmicí Matěje Schwendta, který nastřelil pouze zbuzanského gólmana a Jirásek z dorážky netrefil prázdnou bránu. V 10. minutě se již Rakovničtí radovali, na roh Sklenky si naběhl kanonýr Červený a hlavou balon uklidil k tyči. Stejný hráč mohl skóre navýšit, ale tentokrát ho vychytal domácí brankář. Na druhé straně mohl srovnat stav Lička, avšak jeho trestný kop z 25 metrů vyškrábl Pešek na roh. Přesto se Zbuzanským vyrovnat podařilo. „To už po několikáté propadla naše levá strana a po centru jejich hráč uklízel do prázdné brány. Na konci první půle a na začátku druhé se opakovala ta samá situace, ale Zbuzany ji naštěstí nevyužily," lamentoval Šíma. 

SK Pavlíkov - FC Jesenice 1:3 (0:2), OP 2016
Bočánek: Chceme hrát slušný, útočný fotbal, který přiláká naše fanoušky

V 55. minutě šli domácí do vedení, když Kabele vyrazil Ličkův přímý kop pouze ke zbuzanskému hráči, který uklízel do prázdné brány. Chvíli poté mohl srovnat skóre Matěj Schwendt, který však v samostatném úniku selhal, když trefil pouze gólmanovy nohy. Na druhé straně po rychlém brejku zvýšili domácí již na 3:1. V poslední čtvrt hodince mohla vstřelit gól obě mužstva, avšak Lička trefil Břevno a Pucholt minul o metr šibenici. „Ještě pořád nejsme v plné sestavě, někteří hráči odpočívají s drobnými zraněními. První půlka byla celkem dobrá až na naší levou stranu, měli jsme více šancí a mohli jít do dvoubrankového vedení. Soupeř byl ale v šancích efektivnější a proto vyhrál. Je to pořád stejná písnička, musíme se zaměřit na to, abychom svoje šance konečně proměnili," dodal Šíma. 

SK Rakovník: Pešek (46. Kabele) - P. Tvrz, Krupička, Polák, L. Dratva - Hamouz (46. Čech), Sklenka (46. D. Dratva), Pucholt, Jirásek (46. Spal) - M. Schwendt - Červený (75. Sklenka).

Stanislav Jansa, trenér Městečka
Kouč Ohnivců Jansa: Jaro bylo katastrofální