„Kdybychom v první půli naše šance proměnili, mohlo to vypadat úplně jinak. Takhle jsme museli dotahovat a v závěru už nám v takovém stavu kádru docházely síly,“ přiznal trenér Nového Strašecí Miroslav Procházka.

První půli začali lépe hosté, kteří měli tutovku již po pěti minutách, ale Doubrava samostatný únik zneškodnil. Vzápětí mohli skórovat domácí, ale Cafourkův centr minul o decimetry jak Isteník, tak Mžourek. V 8. minutě už se domácí dočkali. Palko naservíroval balon Svobodovi, jenž přehodil vyběhnuvšího gólmana. Poté mohl stejný hráč zvýšit, ale netrefil bránu a trestný kop L. Mrázka vytáhl Zmazal na roh. Promarněné šance Bubáky mrzely, neboť v 39. minutě po Šelichově přiťuknutí vyrovnal Hájek. „Sehráli jsme dva rozdílné poločasy. V první půli jsme hráli dobře, měli jsme šance, které jsme bohužel neproměnili. V druhém poločase už to bylo špatné, koledovali jsme si o gól, když hosté dvakrát nastřelili tyč, třikrát nás podržel Doubrava a když už jsme si mysleli, že to uhrajeme, tak jsme nedokázali odkopnout balon z vápna a oni ho dostrkali do brány,“ posteskl si Procházka.

Hokejisté rezervy HC Rakovník porazili Kralupy po samostatných nájezdech.
Rezerva HC Rakovník si vyšlápla na Kralupy. Zdolala je po nájezdech

Vítězný gól vsítil v 75. minutě Musil. Domácí fotbalisté se již na nic nezmohli a závěr podzimu jim pořádně hořkne. „Nechci se pořád opakovat, ale je nás málo a není kam sáhnout. V trestu je Kapek a ke zraněnému Erbovi se v týdnu přidal Ducár. Nakonec musel nastoupit i Soukup, který už skončil a půl roku vůbec nehrál. Další tři kluci mají různé zdravotní problémy, takže to odehrají na jedné noze,“ popsal svízelnou situaci v týmu novostrašecký lodivod.

Novostrašecké přitom čeká v příštím kole derby v Tuchlovicích. „Bohužel nás Tuchlovice čekají zrovna teď, když se budeme modlit, abychom dali dohromady jedenáct lidí. Na začátku podzimu, když byli k dispozici ještě Bláha nebo Kaválek to bylo dobré. Kaválek dal v šesti zápasech sedm gólů. Tito hráči nám ale chybí, plno jich je zraněných a teď už si pouze přeji, aby byl co nejdříve konec,“ je upřímný Procházka.

Sokol Nové Strašecí: Doubrava – Beneš, Duchoň, J. Mrázek, Soukup – Cafourek, L. Mrázek, Palko, Isteník, Mžourek – Svoboda.

Jezdci na koních vyrazili kolem Velkého rybníku k Přílepské skále.
OBRAZEM: Jízdou na koních vzdali hold svatému Hubertovi