Union Cerhovice – SK Rakovník 1:2 (1:1)

Kdo očekával v úvodu duelu nápor domácích, mýlil se. Byli to hosté, kteří mohli jít už v 5. minutě do vedení. Matěj Schwendt poslal do úniku svého bratra Zdeňka, jenž šel sám na brankáře, ale mezi tři tyče se netrefil.

Poté nechali strážce cerhovické svatyně vyniknout povedenou střelou Sklenky z 23 metrů a dále od Z. Schwendta a Isteníka. Rčení nedáš – dostaneš se naplnilo ve 22. minutě, kdy Grund z trestného kopu rozvlnil síť za zády Doubravy – 1:0.

O dvě minuty později už mohl být brankový účet srovnán. Isteník pronikl do vápna, ale v koncovce mířil jen do nohou gólmana. Krátce nato střela M. Schwendta orazítkovala tyč, aby snaha hostů o vyrovnání přinesla ovoce ve 28. minutě, kdy Z. Schwendt trestným kopem zpoza šestnáctky vymetl šibenici – 1:1. Krátce nato Severinovu bombu z 25 metrů cerhovický brankář Altman konečky prstů vytlačil na roh a zázračně zlikvidoval i hlavičku Z. Schwendta. Těsně před koncem prvního poločasu naopak měli šanci domácí, ale zakončení Větrovského bylo nepřesné.

Do druhého dějství hosté vstoupili rychlou kombinační akcí, kterou zakončil Krejčí střelou do Altmana. Jejich tlak rostl. Isteník pálil těsně nad a také projektil Z. Schwendta vypálený z deseti metrů šel vedle. V 67. minutě se ale Rakovničtí už radovali.  Na konci jejich další pohledné akce byl Z. Schwendt a na jeho střelu k tyči již Altman neměl nárok – 1:2.

Zanedlouho mohli hosté své vedení navýšit, když zadákům soupeře unikl Krejčí, jehož centr na hranici pokutového území Isteník prodloužil na Sklenku, ale ten měl vychýlenou mušku. V 73. minutě se pohotovým zákrokem blýskl Doubrava, který tečovanou pumelici domácích vytáhl nad břevno.
Další pojistku na výhru hostů mohl o sedm minut později přidat ve vápně nekrytý Lupák, Altman si však s jeho střelou poradil. Závěr zápasu byl ve znamení náporu Unionu. Skóre mohl srovnat především Mantlík, který šel sám na Doubravu, aby nakonec magický obdélník netrefil

„Zasloužené vítězství. Hráli jsme pohledný kombinační fotbal a vytvořili si i hodně brankových příležitostí. Bohužel řadu z nich jsme nedokázali proměnit, a tak jsme v závěru utkání připustili zbytečné drama. Za dnešní výkon však hráčům patří jednoznačně pochvala," konstatoval po utkání rakovnický trenér Jiří Kučera.

SK Rakovník: Doubrava – Setnička, Kučera, Severin, Vorel – Z. Schwendt, Sklenka, M. Schwendt, Krejčí (82. Jirásek) – Isteník (83. Koch), Gašpárek (78. Lupák). Trenér Jiří Kučera.
SK Rakovník v 10. kole krajské I. A třídy přivítá v neděli 16. října v 16 hodin SK Petrovice u Sedlčan.

JAROSLAV MOKREJŠ