Jak se vám na turnaji hrálo?
Hrálo se mi dobře, mělo to slušnou úroveň. Je vidět, že to ti kluci hrají, vědí, kam se mají postavit, mají zvládnutou taktiku a i balon celkem ovládají.

Jak dlouho už hrajete za Real Top Praha?
To už bude pár let, asi tři roky. Ale nechodím na všechny zápasy, protože jsem donedávna hrával na docela profi úrovni, tak jsem na to neměl čas. Vždycky, když pak skončí fotbaly a je pauza, tak si ale čas rád udělám.

Letos v létě jste skončil v Prostějově. Hrajete ještě někde na nižší úrovni?
Chvíli jsem hrál krajský přebor za Vykáň, teď hraji ještě níž – za Hovorčovice, malou vesnici kousek za Prahou, která hraje okresní přebor a přemýšlím, zda budu ještě hrát.

Kromě hraní trénujete také žáky Meteoru Praha, jak se vám tam líbí?
S dětmi mě to baví a naplňuje. Mám tu i syna a snažím se klukům něco předat.

Co říkáte jako bývalý dlouholetý hráč Sparty jejím letošním výkonům?
V pohárech je tu super, ale v lize se mi to nelíbí. Zbytečně ztrácejí body a myslím si, že je to i o hlavě. Mají spoustu zraněných, což si myslím, že také o něčem svědčí. Nevím, zda je to tréninkem, těžko říci, protože do toho nevidím, ale normální mi to nepřijde.

Myslíte, že se v nejbližší době podívá Sparta do Ligy mistrů, kterou kdysi celkem pravidelně hrála?
Já to říkám docela často. Já jsem odešel v roce 2006 a od té doby se Champions League na Spartě nehrála. Neříkám, že je to kvůli mě, ale jsou tam věci, které se mi tam moc nelíbí. Je ale na vedení, zda je s tímto stavem, který nyní panuje spokojené. Dříve byl rozdíl mezi Ligou mistrů a UEFOU ve financích obrovský. Dnes už se ale dají vydělat slušné peníze i v Evropské lize, tak je to asi tolik nebolí. Přesto je Champions League prestižní záležitost, Sparta ji hrávala roky, má nějakou tradici a hrát by ji měla.

Důležité zápasy o Ligu mistrů i o titul však v poslední době nezvládá…
To je otázka pro vedení i pro hráče, proč to tak je. Je pravda, že v zápasech o všechno už byla Sparta několikrát kousíček k úspěchu, ale nikdy se to nepovedlo. Jak v předkole Ligy mistrů, tak i v zápasech s Plzní. Pokud je pod tlakem, moc jí to nejde.