FC PO Olešná – Sokol Janov 2:0 (0:0)

„V průměrném utkání jsme získali strašně povzbuzující 3 body. První půle patřila na šance hostům, ale Fiedler nás podržel. I my jsme měli 2 veliké šance, ale hosté mají Kopáčka. Při naší druhé šanci se ovšem hostující gólman zranil a musel odstoupit, což byl asi zlom v utkání. Do branky šel Melč a misky vah se začaly naklánět na naši stranu," popsal klíčový okamžik v utkání trenér Olešné Miloslav Doležal.

Ve druhé půli měli Olešenští několik šancí, nastřelili dvakrát brankovou konstrukci, ale gólový úder si nechali až na závěr zápasu. Hrdinou se stal nakonec mladíček Sklenka, který po necelé minutě na hřišti vstřelil vítěznou branku a ukončil olešenské 357 minut dlouhé střelecké trápení.Výhru ještě potvrdil v nastaveném čase Šutera.

„Dnes to zpočátku vypadalo z naší strany na jednoznačnou záležitost, dostávali jsme soupeře pod tlak, ale naše šance zůstávaly nevyužity, ať už nemohoucností našich střelců, nebo výbornými zákroky brankáře Fiedlera," zhodnotil utkání vedoucí mužstva Janova Tomáš Kinter, který se zároveň vrátil ke klíčovému okamžiku utkání. „Ve 42. minutě došlo k nezaviněné srážce našeho gólmana se spoluhráčem, což značně ovlivnilo další vývoj utkání. Po jeho odjezdu na vyšetření do nemocnice se na jeho místo postavil dnes asi náš nejlepší hráč J. Melč a naše hra se začala hroutit jako domeček z karet. Soupeř nás zatlačil na vlastní polovinu a bylo otázkou času, kdy se mu podaří skórovat." uvedl Tomáš Kinter, který příčiny porážky viděl také v nedisciplinovanosti a individuálních chybách některých janovských hráčů.

„Chyběl nám start na balón, hráči se zaměřili na komentování výroků hlavního sudího a začali se kupit chyby v obranné činnosti. V 87. minutě jsme inkasovali první branku po jedné z minel levého obránce a při hře vabank soupeř využil naší otevřené obrany a rozhodl druhým gólem zápas. Na dnešní utkání se pokusíme co nejdříve zapomenout a soustředit se na příští týden, kdy zajíždíme na horkou půdu do Senomat." 

FC PO Olešná: Fiedler – Ličman, Hlavsa, M. Vodrážka, Helebrant – Kandler (46. T. Pavlíček), T. Procházka, J. Procházka, Šutera – M. Telvák, Kollmann (85. Sklenka).

So. Janov: Kopáček (41. Haluza) – Melč, Linc (57. Bajer), Kloub, Čuda – Konvalinka (84. Alijevič), Rosa, Kail (46. Skoupý), Karnafel – Sajner, Peták.