FK Kněževes - Sokol Lidice 1:1 (0:0)

s největší pravděpodobností 0:3 KONTUMAČNĚ

O výsledku zápasu, stejně jako v Kralupech, bude rozhodovat příslušná fotbalová komise. V Kralupech nad Vltavou Kněževes vyhrála 0:3 kontumačně, teď ovšem hrozí kontumace výsledku jí. A co se vlastně stalo? Domácím podle dostupných informací selhala tiskárna. To ovšem nemění nic na tom, že zápis se několik let před tím psal ručně a tudíž pořadatelé měli mít v záloze i tuto variantu. Bohužel neměli. Fotbalový řád je pevně daný, zápisy přišly k rozhodčím později, než je dovoleno, a tak bude s největší pravděpodobností tento problém vyřešen kontumací výsledku a zřejmě i nějakou tou pokutou. Pro rakovnický okres je to škoda, neboť Kněževes hrála o postup zpět do I. A. třídy, kde je v současné době jediný zástupce z okresu, a tím je Tatran Rakovník. Utkání se ale nakonec odehrálo.
Přitom Kněževes lidický tým přehrála. V prvním poločase měli domácí daleko více příležitostí ke vstřelení branky. Nejprve v páté minutě kněževeský Gonda přestřelil placírkou z metru branku. O několik minut později se v další tutovce ocitl domácí Setnička, ale místo pohotového zakončení se do míče opřel vší silou a míč přeletěl i síť za brankou. Po půl hodině hry přišla další velká šance domácích, ale jindy pohotový kanonýr Plaček, netrefil hlavou osamocenou hostující svatyni. Velkou šanci spálil také Šubin, který si zpracoval míč, posunul si ho do běhu, ale z šance nic nebylo. Brankář jeho úmysl přečetl a vrhl se mu pod nohy. Domácím se podařilo vstřelit branku, kdy Gonda si zpracoval míč a nemilosrdně jej poslal za záda brankáře. Bohužel pro domácí, rozhodčí odpískal faul a branka neplatila. Hosté měli jednu velkou šanci, se kterou nenaložili vůbec dobře. Hostující útočník se řítil z úhlu sám na Dobravu, ten ovšem se šťestím šanci zneškodnil.

V druhém poločase byl obraz hry stejný jako v prvním polovině hry. Nejprve Komžík obstřelil brankáře, diváci již křičeli gól, ale míč skončil ku překvapení všech mimo branku. Šubin centroval, míč se ale stočil do branky. Hostujícího brankáře zachránila tyč. Nakonec se přeci jen na domácí fotbalisty usmálo šťestí, když v 60. minutě vybídl Hlavatý Komžíka, který obstřelil brankáře - 1:0. Hosté hrozilipředevším ze standardních situací, ale ani jedna nešla přímo mezi domácí tyče. Lidice vyrovnaly v samotném závěru zápasu, kdy v pokutovém území poslal Komžík k zemi hostujícího útočníka. Lidice s nabídnutou šancí nepohrdly a vyronaly - 1:1.

"Bylo to smolné utkání. V prvním poločase jsme měli tři nebo čtyři tutové šance, nedali jsme ani jednu. To, co dokážeme zahodit, je až neuvěřitelné. Hosté měli jednu v první půli jednu velkou šanci, našťestí to nedali. V druhé půli byla stejná situace. Pak jsme nakonec dali branku, ale v poslední minutě zápasu, uděláme hloupou desítku," komentoval utkání kněževeský trenér Miroslav Procházka.

Komentář k utkání si můžete pustit živě.