
Zdroj: Shutterstock
Zelí obsahuje velké množství minerálních prvků a vitamin C.
Zdroj: se svolením Ludmily Duškové
Česnek má vysoký obsah vitaminů A, B1 , B2 a C.
Zdroj: se svolením Ludmily Duškové
Draslík v rajčatech snižuje krevní tlak. Slouží jako odvodňovací prostředek.
Zdroj: Shutterstock
Petržel je užitečným zdrojem vápníku, odvodňuje.
Zdroj: se svolením Ludmily Duškové
Žvýkání syrové řeřichy posiluje dásně a pomáhá zamezovat jejich krvácení.
Zdroj: se svolením Ludmily Duškové
Ředkvičky pomáhají při prevenci rakovinových onemocnění.
Zdroj: se svolením Ludmily Duškové
Cibule je výbornou prevencí proti osteoporóze.
Zdroj: Shutterstock
Kyselina listová a vitamin B, jež obsahuje salát, zlepšují činnost mozku, paměť, koncentraci a spánek.
Zdroj: se svolením Ludmily Duškové
Používají se všechny části celeru včetně semen.
Zdroj: Shutterstock
Podobně jako cibule a česnek, i pór je mimořádně antiseptický.
Zdroj: Shutterstock
Červená řepa se přidávává do salátů, jí se nastrouhaná.
Zdroj: Shutterstock
Betakaroten v paprikách posiluje buňky, brzdí proces stárnutí a chrání před škodlivým vlivem slunce na pokožku.
Zdroj: Shutterstock
Asi 1–3 dávky (po 200 g) povařené brokolice s česnekem týdně mohou výrazně snížit riziko rakoviny.
Zdroj: Shutterstock
Špenát může ochránit před degenerací zraku, 200 g pokrývá polovinu denní potřeby vápníku.
Zdroj: se svolením Ludmily Duškové