Nesuchynští hasiči předvedli svoji techniku, přijeli také dobrovolní hasiči z Krupé, Mutějovic, Milostína a profesionální hasiči z Rakovníka.

Hasiči připravili dětem překážkovou dráhu, za jejíž překonání dostaly sladkou odměnu. Součástí akce byl požární útok mladých hasičů, který zvládli na jedničku. Přihlížející si potom mohli sami vyzkoušet, jaké to je stříkat a udržet v ruce proudnici.

Nesuchynští hasiči mají ve svém „vozovém parku“ historickou ruční stříkačku z roku 1873. Ta byla v roce 1924 vybavena benzínovým motorem a teď v roce 2021 byla předvedena jako plně funkční hasičská stříkačka. Nutno říci, že údržba takové stříkačky není jednoduchá, ale jelikož se hasiči o stříkačku řádně starají, její nastartování proběhlo bez problému. Po prvním zatočení klikou byla stříkačka nastartovaná.

Z 1. ročníku Rakovnického festivalu vína.
Premiérovému ročníku Festivalu vína v Rakovníku přálo počasí

Po ukázce historické techniky předvedli tu svoji také profesionální rakovničtí hasiči. Přihlížející ohromil výsuvný žebřík, který se za pár desítek sekund vysunul do výšky 30 metrů a právem si tak zasloužil potlesk všech přítomných.

Dobrovolní hasiči připravili občerstvení, k dostání bylo pivo, klobása, káva, zákusky a další občerstvení. Po dlouhé covidové době to byla velmi vydařená akce. Jejím pořadatelem byl Sbor dobrovolných hasičů Nesuchyně za finančního přispění obecního úřadu Nesuchyně.

Milan Nehasil