„Oproti minulému duelu jsem tentokrát obrovsky zklamaný. Začalo to už před zápasem. Nezodpovědnost klíčových hráčů k soutěži mě velmi překvapila a do Kralup jsme jeli pouze ve dvanácti lidech,“ posteskl si kouč béčka rakovnického HC Tomáš Veselý. „Navíc nás čekal výborný tým, proti němuž jsme moc šancí neměli. Kluci odvedli svoje maximum, bohužel, v této sestavě jsme nedokázali dohrát duel s rozumným výsledkem,“ mrzelo ho.

Rakovník přijel do Kralup pouze ve čtrnácti, přesto dal v prvních minutách jasně najevo, že se hodlá o body vážně porvat. V první větší šanci se objevili domácí, střelu bekhendem poslal těsně mimo Blahoš. Poté se ke slovu dostal Rakovník, který měl jako první výhodu přesilové hry a hned třikrát musel zasahovat kralupský gólman Exner. Těsně po početní výhodě hosté spálili největší šanci utkání, z mezikruží pálil do horní tyče Ondřej Gebhart.

„Ač jsme přijeli do Kralup v okleštěné sestavě, úvod zápasu nebyl vůbec špatný. Asi ve druhé minutě jsem nastřelil břevno, což byla škoda a třeba by se mohl zápas vyvíjet trochu jinak, kdyby jsme se dostali do vedení. Držet krok jsme dokázali asi do 15. minuty první třetiny, ale následně jsme jim tak trochu darovali tři branky a bylo prakticky po zápase,“ smutnil rakovnický forward Ondřej Gebhart.

Futsalisté Atlanticu prohráli v prvním novoročním kole divize s Kobylisy 3:12.
Atlantic záchranářský duel ve Slaném nezvládl

Brankostroj Kralup začal Kolc, jenž se prosadil z dorážky. Na 2:0 zvýšil vzápětí Kaprál a třetí branku domácích vstřelil při přečíslení Kučera. Střelci prvních dvou branek se prosadili do konce třetiny ještě jednou a završili tak z pohledu Kralup snovou první část.

V druhé třetině tempo utkání rozkouskovalo několik šarvátek a nechybělo moc, aby si to někteří hráči rozdali na „férovku“ bez rukavic. Nakonec se tak nestalo a Kralupy během prostřední části navýšily náskok o další tři branky, když se postupně trefili Řehák, Pražienka a opět Kaprál.

V závěrečné třetině tempo hry výrazně opadlo. Rozhodčí však viditelné fauly na obou stranách nepochopitelně pouštěl, čímž riskoval další možné šarvátky, vše se už ale obešlo bez vážnějších potyček. Další branky ke všemu už po výměně gólmanů na obou stranách obstarali jen domácí, kteří nakonec dosáhli dvojciferné výhry.

A aby toho nebylo málo, Rakovničtí ke všemu přišli o Staňka a Havlíčka, kteří nedohráli duel pro zranění kolena.

„Bohužel, vedle vysoké prohry se nám navíc zranili další dva hráči a dohrávali jsme prakticky v devíti lidech. Na lepší výsledek jsme tedy mohli těžko pomýšlet. Teď se z toho musíme oklepat a poslední čtyři zápasy sezóny si říkají o čtyři výhry, tak uvidíme,“ je i přesto optimistický Gebhart.

HK Kralupy – Rakovník B 11:0 (5:0, 3:0, 3:0)
Branky: 3 Kaprál, 2 Kolc, Student, Kučera, Řehák, Pražienka, Prášek, Davídek.
Rakovník: Řenč (Bendl) – D. Zíka, Staněk, Prask, Kohout – O. Gebhart, M. Gebhart, Veselý, L. Zíka, Lipold, Klauz, Truksa, Havlíček.

Volejbalistky VK Rakovník zdolaly béčko Roztok dvakrát 3:2.
Drama se šťastným koncem. Volejbalistky zvládly pětisetové bitvy