„Utkání bylo ukončeno v čase 51:36 a kontumováno z důvodu napadení hráče hostí zaměstnancem zimního stadionu, napadení funkcionáře pořadatelem, které vedlo k nezvládnutí řešení incidentu pořadateli utkání a ohrožení bezpečnosti účastníků utkání,“ zdůvodnil rozhodnutí předseda komise Jakub Král.

Potvrdila se tak verze, jak ji den po incidentu vylíčili Deníku hosté z Vlašimi. Do šarvátky hráčů poblíž mantinelu u jejich střídačky se nejdříve pěstmi vložil jeden z přihlížejících diváků, nejspíše obsluha rolby či strojník. „Naprosto nesmyslný výpadek,“ měli jasno Rytíři.

Bránit svého svěřence vyrazili členové realizačního týmu. Situaci se jali zklidnit i pořadatelé. Podařilo se jim to jen na chvíli, pak sami přiložili pod pomyslný kotel. Jeden z nich totiž svou roli nezvládl a fyzicky zaútočil na asistenta hostujícího trenéra Karla Dýcku.

Rakovničtí hokejisté rozstříleli Žabonosy 7:1.
Neporazitelnost Benešova skončila u nejmladšího mužstva v soutěži

Martin Chabada, bývalý extraligový hokejista a šéf pořádajícího klubu neratovických Buldoků, považoval ukončení zápasu za naprosto zbytečné. „Mrzí mě to. Zápas se dal v klidu dohrát,“ říkal. Chování diváka označil za nepřípustné. Zároveň ale značnou část viny za incident přisuzoval rozhodčím, kteří podle něj řízení zápasu oboustranně nezvládali. Trenéry soupeře zase vinil, že ukončení utkání iniciovali, což ale hosté odmítají.

Po sportovně-technické komisi si své k případu řekne v nejbližší době také disciplinární. Za vniknutí diváka do prostoru hráčské lavice a předčasně ukončené utkání zaviněné pořádajícím klubem se dá očekávat peněžitý trest.

Pro Buldoky nejde o první postih v letošním roce. V minulé sezoně zaplatili kontumací a pokutou deset tisíc korun za to, že ještě v krajské soutěži odstoupili z utkání na ledě Hvězdy Kladno. Kouč Chabada se rozhodl neposlat mužstvo do závěrečné třetiny z obavy o zdraví hráčů. Za zranění jednoho z nich tehdy disciplinárka potrestala Antonína Routu zákazem startu v osmi zápasech.

Rytíři v růžovém! Akci Movember podpoří nejen narostlými kníry, ale i sadou speciálních dresů na zápas s Prostějovem (25.11.). poprvé s nimi zapózovali Ladislav Zikmund a zkušenější David  Štich. Právě jeho variantu dresu si tým vybral.
Víra v kníra! Rytíři představili movembrovské dresy