„Kluci mají za sebou část takzvané suché přípravy, kterou tu trenér nově zavedl. Ta se uskutečnila v areálu fotbalového hřiště Sparty Lužná a hráči byli s veškerým přístupem a obsluhou maximálně spokojeni. tento týden již začala příprava na ledě Hvězdy Praha, stejně jako každý rok," řekl na přelomu července a srpna předseda klubu Jaroslav Gebhart.

Stejně jako v minulých letech, i letos se během letní přestávky událo v kádru několik změn. Mužstvo by měl opustit Pavel Hegenbart a Tomáš Král.

„Hegenbart se vrátil do mateřského klubu do Řisut hrajícího druhou ligu, jsme ale domluveni, že podle situace by se když tak vrátil do Rakovníka. Krále lákají do Králova Dvora, ale není to definitivní," řekl Deníku předseda klubu Jaroslav Gebhart.

Rakovnický dres by měli oblékat v nadcházející sezoně bratři Peterkové, kteří nastupovali v uplynulé sezoně za Černošice. Vrátit by se měl také Nosek a Vopravil. Prvně jmenovaný si dal od hokeje jednoroční pauzu, Vopravil pak dva roky.

„Jednáme také s kladenským klubem o Vyskočilovi, který by se mohl stát naším klubovým hráčem," poznamenal Jaroslav Gebhart.

V letošním roce mají Rakovničtí stanoven jasný cíl. Dojít alespoň do semifinále play off krajské ligy mužů.

„V momentálním stavu je KLM pro Rakovník ideální soutěž, i když si myslím, že městu významu a velikosti Rakovníka by 2. liga slušela. Stálo by to ale podstatně víc finančních prostředků," řekl v rozhovoru pro Rakovnický deník po loňské sezoně kouč Jan Svitavský a v další otázce, zda by přijal nabídku rakovnického klubu na další působení u týmu, sdělil: „Osobně se mi práce v Rakovníku líbila. Jestli budu pokračovat nezáleží jen na mě. Nabídku bych určitě zvažoval. Důležitým prvkem by bylo jaký tým po sezóně zůstane, případně jak se ho podaří doplnit. Rád bych s týmem hrál o titul krajské ligy."

Jestli se přání Janu Svitavskému splní, se dozvíme až v závěrečné fázi nové hokejové sezony. Rakovničtí sehrají první utkání 17. září, a to v Černošicích, kde se jim příliš nedaří.