HC Rakovník – HK Lev Slaný 8:0 (2:0, 3:0, 3:0)

Až nečekaně strhující průběh předvedli domácí na pěkném ledě a za slušné návštěvy. I když – bývá i vyšší…

Hosté se chvílemi dokázali zmocnit puku, ale nedokázali moc dobře přejít ze svého pásma do útoku, a když už se jim to povedlo, Pospíšila nepřekonali. Všehovšudy na něj mockrát nevystřelili. Za to Rakovník. Ten ještě některé šance nevyužil, ale mrzet ho to nemusí, skóre bylo vysoké dost.
Komický, ale zároveň pro Slaný tragický byl první gól zápasu. V oslabení vyhodil rakovnický Kříž z kruhu vedle své branky puk a ten se po ledě mezi betony došoural přes celé hřiště až do sítě.

Další moc krásná branka padla při pátém gólu, to O. Gebhart přenechal na půlce puk Ambrozovi, který projel po straně mezi dvěma obránci a velmi úspěšně překonal ještě brankáře.

I dále přidávali domácí hezké akce, některé končily gólem, jiné vedle a v poslední třetině dokonce jeden zastavilo břevno. Děkovačka byla jako vždy senzační a vše opepřila ještě česká výprava, která se skoro ve stejný okamžik radovala z prvního ryze českého Davis Cupu. Tohle utkání bylo samozřejmě bedlivě sledováno v útrobách zimního stadionu a průběžné výsledky poskytoval místní hlasatel.

HC Rakovník je v tabulce nyní druhý, ale má stejný počet bodů jako první Příbram. V dalším kole jede družina Tomáše Bodingera na led Mělníka, kde se bude hrát v sobotu 24. listopadu od 17:15 hodin.

Rakovník: Pospíšil (Morušák) – Mikeš, Krejčí – Douda, Nosek, Klaus – Kříž, Vyskočil – Ambroz, Grill, Pechanec (40. M. Gebhart) – Kotál, Volentič – O. Gebhart, Bauer, Ságner – Veselý.

Vyloučení: 9/9, rozhodčí: Dundr, Formánek, Stejskal, diváků: 250, branky: Kříž, Ságner (Bauer), Mikeš (Douda), Douda (Vyskočil), Ambroz (O. Gebhart), Mikeš (O. Gebhart), Vyskočil (Douda), Bauer (Kříž).