Králováku se povedla první třetina. Ubránil první pětiminutovku a pak dvakrát po sobě udeřil Březinou a Pánkem. Rakovnickým, kteří poprvé představili posilu Svobodu (hrával za Kladno i v zámoří) pomohla ke zlepšení až důrazná přestávková debata, ale ani po ní se tým dlouho nemohl prosadit. Až ve 33. minutě veterán Hegenbart pronikl po pravém křídle a zavěsil. Chvíli po něj se prosadil další zkušený borec Kos a zápas pak byl otevřený až do konce.

Rakovník dokonce šel do vedení, jenže Piovarči poměrně záhy srovnal a nerozhodla ani nervydrásající koncovka.

V té rozhodčí Čáp neuznal branku Ságnera pro postavení v brankovišti (střet s gólmanem) a to se hostům vůbec nelíbilo. Domácí zase štvalo, že deset vteřin před koncem pokazili obrovskou šanci.

Rozhodly až nájezdy. V nich borci Králováku soustavně chtěli načapat Píchu na lapačku, ale ten si ní operoval jako hvězdy NHL. To na druhé straně se prosadili Kos a míchačkou i Nekvinda, bod navíc tak odjel k Rakovnickému potoku.

„Pro nás je bod málo. Přece jen jsme pořád živili naději na play off a zase je menší, i když bojovat budeme do úplně poslední chvilky,“ slibuje někdejší skvělý hokejista a dnes trenér Králova Dvora Drahomír Kadlec (tým vede s Vladimírem Kamešem).

„Začali jsme výborně, ale pak jsme najednou dvakrát inkasovali a koukali jak zjara. Nicméně pak si kluci důrazně promluvili a od druhé třetiny jsme byli lepší my. Také domácí hráli velmi dobře, lépe než jaké je jejich postavení v tabulce,“ uznal i kvality protivníka rakovnický vedoucí mužstva Vladimír Soukup.

Králův Dvůr – HC Rakovník 2:3 po nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 – 0:0).

Branky a nahrávky: 6. Březina (Šnaidauf), 8. Pánek (Šnaidauf), 52. Piovarči (Petrus) – 33. Hegenbart (Zíka, Kos), 37. Kos (Libovický, Vyskočil), 48. Ságner (Kos, Libovický), rozh. náj. Nekvinda (TS). Rozhodčí: Čáp — Havel, Pokorný.

Králův Dvůr: Černý — Klimeš, Veselý, Kulich, Slabý, Novotný — Šnaidauf, Pánek, Březina, Piovarči, Petrus, Brém, Miška, Krásl, Mahel, Gebhart, Hamada

Rakovník: Pícha — Libovický, Vyskočil, Zíka, Hulcr, Vlk, V. Petráček, Šíma — Kos, Hegenbart, Ságner, Nekvinda, Kounovský, Macháček, Let, Svoboda, Grill. 

Hokejová extraliga: Kladno (v modrém) - Olomouc.
Rytíři se zvedli z popela, parta dříčů přetlačila Hanáky