HC Rakovník – SK Černošice 6:5 sn (3:2, 2:3, 0:0)

„Černošice se ukázaly jako nejlepší soupeř, který u nás v letošní sezóně hrál. Mají výborný tým složený z bývalých hráčů Slavie, Sparty či Kobry Praha, a prvních osm minut jsme nevěděli, kam dřív skočit," ocenil soupeře vedoucí rakovnického mužstva Vladimír Soukup. V úvodních třech minutách si Rakovničtí prakticky nesáhli na puk a Pospíšil v brance se měl co ohánět, když lapil tři stoprocentní šance hostů. Ve čtvrté minutě se osmělili také domácí, ale Ságner, který se proháčkoval do velmi dobré příležitosti, úspěšný nakonec nebyl. Domácí poté hráli přesilovou hru, avšak ta jim příliš štěstí nepřinesla, naopak v čase 5:16 inkasovali poprvé – 0:1. V 8. minutě se Rakovnickým podařilo vyrovnat, když hostujícího brankáře prostřelil po nahrávce Hegenbarta Král. Neuběhly ani dvě minuty a domácí strhli vítězství na svoji stranu a opět u toho byla první formace. Vyskočil našel Hegenbarta, ten přiťukl Královi, který vstřelil svůj druhý gól v utkání – 2:1. V 11. minutě šli domácí do dvoubrankového vedení, když Bauer nahrál Mikešovi, který polostřelou, polopřihrávkou poslal kotouč směrem k bráně, kde ho sklepl do sítě Ambroz – 3:1. Hostům se v 15. minutě podařilo vstřelit kontaktní branku a tak se šlo do kabin za stavu 3:2.

Úvod druhé části byl ve znamení přesilových her, ale rakovničtí hokejisté žádnou z nich využít nedokázali. V 28. minutě se přece jen radovali a byla u toho opět elitní formace. Kounovský nahrál Hegenbartovi, který vrátil domácím dvoubrankové vedení. Pak ale přišel pro rakovnické hokejisty i fanoušky šok. Hosté ještě v té samé minutě snížili a poté ve vlastním oslabení dokázali vyrovnat – 4:4. Aby toho nebylo málo, vracející se černošický hráč se po návratu z trestné lavice zmocnil kotouče a dovršil neskutečný obrat – 4:5! Rakovničtí hokejisté se však nepoložili a naopak v té samé minutě dokázali srovnat, když po ose Křiž, Kounovský putoval kotouč na hokejku Hegenbarta, který se vedle Krále zapsal rovněž mezi dvougólové střelce – 5:5.

Třetí dějství přineslo opatrnou hru, neboť ani jedno mužstvo nechtělo ve vyrovnaném utkání udělat chybu. Šanci rozhodnout měli domácí po vyloučení hostujícího hráče na pět minut plus do konce utkání. Přestože si vypracovali dvě stoprocentní příležitosti, ani jedna z nich se nakonec neujala, naopak mohli být rádi, že z brejku neinkasovali. Závěr utkání se dohrával v hostující obranné třetině, žádný gól ze hry již nepadl a tak na řadu přišly samostatné nájezdy.

První si vzal puk Kounovský a s přehledem proměnil. Hostující hráč tak úspěšný nebyl a Král mohl rozhodnout. To se také stalo, když rakovnický útočník vstřelil již třetí gól v utkání a zajistil domácím bonusový bod.

„To co jsem předpovídal, se nakonec stalo skutečností. Zápas byl po celou dobu velice vyrovnaný. Perfektně dnes zahrála první lajna, která se postarala o čtyři góly z pěti a navíc byl Král s Kounovským úspěšný i v nájezdech. Když se hostům podařilo ve vlastním oslabení snížit a následně i vyrovnat, trochu mě zamrazilo a obával jsem se, aby to nemělo na psychiku hráčů vliv, avšak přestože se hostům podařilo dokonce otočit, nepoložilo nás to, vyrovnali jsme a nakonec získali i bonusový bod v nájezdech, které jsme provedli opravdu výborně a Pospíšil byl na druhé straně bezchybný. Získali jsme důležité dva body, za které jsem rád. Divákům se dramatické utkání muselo líbit, mělo vynikající úroveň, padalo hodně branek, drama až do konce, co víc si přát," sršel spokojeností trenér HC Rakovník Jan Svitavský.

Počet diváků: 340
Vyloučení: 3:8 (navíc hosté 5 min. + do konce utkání)

HC Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Kříž, Vyskočil – Hegenbart, Kounovský, Král – Mikeš, Kotál – Ságner, Bauer, Chvojka – Větrovec, Krejčí – Ambroz, Klaus, O. Gebhart – Zuska, Grill.

Vedoucí mužstva: Vladimír Soukup, trenér: Jan Svitavský.