Hosté začali aktivně, ale několikrát je při vyložených šancích zradila koncovka a tak přišel trest, když v 6. minutě využil přesilovou hru Vernek. Rakovnickým se podařilo zásluhou krásné střely Vyskočila rovněž v početní výhodě vyrovnat, ale hned vzápětí vrátil Mělníku vedení Litera. Mělnický mladík se o chvíli později nešťastně střetl s Kounovským, byl ihned převezen do nemocnice a do konce roku si již zřejmě nezahraje. Kounovský byl vyloučen do konce utkání, avšak jak nám řekl vedoucí týmu hostů Vladimír Soukup, nejednalo se o likvidační faul.

„Já tyto fauly nemám rád, ale stávají se. Někdy ten hráč koleno vystrčí, většinou to dělají obránci a urve koleno tomu druhému. Je mi toho mladého kluka líto, ale Kounovský je vyloučen jednou za třicet zápasu a nemá toto zapotřebí. Petr z toho byl nešťastný, zbytek zápasu seděl v kabině a měl hlavu v dlaních. Úmyslný likvidační faul to podle mě nebyl."
Rakovničtí tedy přišli o svého lídra a Mělník pětiminutovou přesilovku dokázal využít – 3:1.

Hosté ve druhé části začali více bruslit, dostávali se do šancí a v polovině zápasu vstřelil Větrovec kontaktní gól – 3:2. Rakovničtí měli další šance na srovnání, ale Vokurka potvrzoval svoje kvality, když se vyznamenal i proti samostatnému nájezdu Ságnera. Odražený puk se dostal k domácímu obránci, Mělničtí se dostali do brejku, který proměnil Vernek. O minutu později přidal pátý gól domácích Kašák a výhru Mělníka pečetil v 53. minutě Vernek, který zaznamenal hattrick.

„Mělník byl hokejovějším týmem, my jsme hráli zbytečně nedisciplovaně, dostávali se do oslabení a domácí svoje šance využili. My jsme měli šancí také dost, ale začíná se ukazovat, že nám chybí typy hráčů, jaké jsme měli vloni, ať už to byl Král nebo Hegenbart. Navíc se vyfauloval Petr Kounovský, který nám ve zbývající části zápasu také dost chyběl. Bohužel nemáme střelce a v koncovce se trápíme," popsal příčiny porážky kouč HC Rakovník Jan Svitavský.

V příštím kole se rakovničtí hokejisté představí poprvé v sezoně na domácím ledě. V neděli od 17:30 hostí Vlašim

HC Junior Mělník – HC Rakovník 6:2 (3:1, 0:1, 3:0)

Branky: 6. Vernek (Litera), 13. Litera (Kratochvíl), 17. Příhoda (Kašák, Šubrt), 42. Vernek (Kratochvíl, Pokorný), 43. Kašák (Kratochvíl), 53. Vernek (Kratochvíl) – 13. Vyskočil (Kounovský), 31. Větrovec (Chvojka).

Vyloučení: 7-5, navíc Fedymycz (Mělník) 10 min ZHK, Větrovec (Rakovník) 10 min NESP, Kounovský (Rakovník) 5+DKU faul kolenem a za faul Zusky (Rakovník) bylo nařízeno trestné střílení (Vernek neproměnil). Využití: 2-1. Rozhodčí: Jecelín – Gabriel, Zmeškal. Diváci: 170.

HC Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Větrovec, Vyskočil – Kounovský, Nosek, Chvojka – Mikeš, T. Petráček – Ságner, Bauer, O. Gebhart – Zuska Krejčí – M. Gebhart, Ambroz, Grill – Vošta. Trenér: Jan Svitavský, vedoucí: Vladimír Soukup.