HC Rakovník – Králův Dvůr 4:3 (2:1, 2:1, 0:1)

Ve třetí minutě už šel domácí hráč na trestnou lavici, ale jeho spoluhráči svoji branku  ubránili, a to i přesto, že na ledě byla silná první lajna v čele s Křesťanem. Ke slovu se po pár okamžicích dostali i domácí a Hegebart našel před brankou Ambroze, který otevřel skóre – 1:0.

Rakovník výtečně bránil a ve 12. minutě přidal další branku. Tentokrát připravoval puk Kounovskému Ambroz – 2:0. Chvíli na to ale vyrobili domácí hrubku v rozehrávce, když mladík v domácím dresu chtěl vyvézt puk středem mezi dvěma šikovnými útočníky a samozřejmě se to nevyplatilo – 2:1.
Do šatny se šlo s přáním vedení navýšit. Na led vylezlo sebevědomé mužstvo, které využívalo i brejkové situace. Ve 28. minutě projel podél mantinelu skoro přes celé kluziště Klaus a nekompromisně udělal z beků diváky. Jeho sólu nechybělo ani přesné zakončení – 3:1.

Další akce zasloužila potlesk. Vyskočil našel na středové čáře Kounovského, kterému poslal kotouč do jízdy. Druhý jmenovaný ukázal všem soupeřům záda a nabídnutou šanci proměnil – 4:1. Rádoby slušný náskok se chybou v útočném pásmu změnil v obavy. Následoval brejk a snížení na 4:2.

Třetí třetina patřila gólově hostům. Ze začátku mohl sice Ambroz, který jel sám na gólmana, dát pátý gól, ale nepodařilo se mu to. Když pak šel rakovnický hráč na dvě minuty ze hry, nasadil Královák svou zkušenou první pětku. Z nalité tvrdé přihrávky se hostující hráč nebál napálit puk z voleje. Bohužel domácí obránce místo aby stál a puku zabránil, tak nadskočil, čímž nepomohl ani Pospíšilovi, jenž nic neviděl – 4:3.

Šanci na navýšení skóre a uklidnění krve ve všudypřítomných domácích žilách měl Kounovský, Hegebart i Gebhart, ale střelecký prach už domácím jaksi zvlhnul. Drama nastalo, když Bauer chtěl vyhodit puk a omylem trefil strop. Rakovničtí hráli poslední  dvě minuty oslabení, ale ubránili se.

„Závěr byl trochu nervózní, obávali jsme se o výsledek, přitom jsme vedli 4:1. Takový je ale hokej, dnes jsme si vyhrát zasloužili. Ke konci byl ještě hostující brankář vyloučen na 10 minut za mlácení hokejkou do mantinelu a nějaké pokřikování na diváky. V sobotu jedeme do Jesenice a za 14 dní doma přivítáme v neděli od 17:30 Vlašim, doufejme, že přijde víc diváků," ohlédl se za zápasem vedoucí týmu Vladimír Soukup.

HC Rakovník: Pospíšil (Vágner) – Mikeš, Krejčí – Douda, Klaus, Nosek – Kříž, Vyskočil – Hegebart, Kounovský, Ambroz – Kotál, Pfejfer – Ságner, Bauer, O. Gebhart – Veselý, Kozák, Grill, Pechanec. Trenér Tomáš Bodinger. Diváků: 200, vyloučení: 7/7, rozhodčí: Lukavský, Větrovský, Kučera.

JAK TO VIDĚL HRÁČ MICHAL KOTÁL – V ŠATNĚ, NA LEDĚ I V HLEDIŠTI…

Odpovídá výsledek hře?  Ano, výsledek odpovídá hře, hra byla hodně vyrovnaná.
Fanoušci/atmosféra: Fanoušci nám  opět pomohli k výhře, ale doufáme, že jich  bude chodit víc.
Jak se mi hrálo: Už to bylo lepší, ale stále jsem se svojí lajnou chodil na jejich 1. lajnu, a bylo hodně těžké se prosadit.
Náš kolektivní výkon: Doufám, že zápas byl pohledný a diváci byli spokojení.
Hráče zápasu si dnes zaslouží: Hráč zápasu? Dneska si zase zaslouží pochválit úplně každý.
Zajímavost z utkání: Sólo Petra Kounovského zakončené krásným gólem, volal mi pan Hosták (ČT sport), že chce udělat s Petrem rozhovor v pořadu Hokej den poté.
Stín zápasu: Tak to viděl snad úplně každý, že rozhodčí pískal špatně a nepřesně na obě dvě strany.
Hláška (motto) dne: Jdeme to vyhrát.