Zápas Sparty a Kladna v O2 areně bývají atraktivní, bylo tomu tak i v této sezoně. Podzimní střet dokonce viděla plná hala a stejné by to mělo být i v úterý 8. března.

Výtěžek ze zápasu poplyne na pomoc obětem války na Ukrajině. 

„Jsem rád, že jsme se dohodli, že zápas bude konat v O2 aréně. Je to moderní aréna, kam může přijít opravdu velký počet diváků. Když jsme se pro tuto akci rozhodli, chtěli jsme, aby to bylo v aréně s velkou kapacitou, aby ta pomoc byla co nejrozsáhlejší,“ vysvětluje hrající majitel Jaromír Jágr.

„Moc si přeji, aby se zápas konal v bohaté divácké kulise se skvělou atmosférou, a aby šlo o kvalitní hokejový zápas, který bude všechny diváky bavit. Podstata je, abychom si společně zápas užili, vybrali co největší částku a pomohli potřebným,“ dodává legenda českého hokeje.

Ačkoliv má Jaromír Jágr v Rusku spoustu přátel, vždyť zde několik let hrál za sibiřský Omsk, v tomto případě chce pomoci obyvatelům sousední země, aktuálně znepřátelené, právě Ruskem napadené a krvavě zkoušené. Jágr svou myšlenku rychle probral jak s šéfem O2 areny Robertem Schafferem, tak s majitelem Sparty Karlem Pražákem. Oba hned souhlasili.

Sparta vyšla vstříc Jágrovi i podle slov svojí generální manažerky Barbory Snopkové-Haberové. „Společná pomoc je motorem obou klubů. Několik akcí na podporu Ukrajiny jsme již podnikli a hodláme dál pomáhat,“ řekla Snopková Haberová. „Rivalita půjde v tomto utkání stranou. Chceme do naší domácí areny přivést co nejvíce fanoušků, kteří budou chtít stejně jako my pomáhat,“ dodává.

Rekonstrukce zimního stadionu
Kladno je na rekonstrukci samo. Středočeský kraj na zimní stadion nepřispěje

Kladenský klub by nepořádal první zápas v O2 areně. Už při výluce NHL, kdy měl na soupisce pět hvězd slavné soutěže – kromě Jágra i Tomáše Plekance, Marka Židlického, Jiřího Tlustého a Tomáše Kaberleho, tady organizoval duely se Slavií, Pardubicemi a Brnem. Pokaždé bylo plno, stejně tak při pozdějších duelech se Spartou.

Pro Kladno bude utkání zřejmě poslední na dlouhou dobu. Ještě má sice teoretickou šanci na vyhnutí se baráži, ale spíše do ní spadne a pak bude mít šestitýdenní nekonečné volno.

Pokud se mu povede pomoci dobré věci, bude to v dlouhé pauze vzpruha.