Zlonice hrály před lety i krajskou ligu, v poslední době se však umisťovaly v dolní polovině tabulky krajské soutěže. To rakovnické béčko už se stihlo v nové soutěži rozkoukat, získalo několik cenných skalpů a tým z Kladenska pro ně neměl být nepřekonatelnou překážkou. Hosté se sice ujali vedení, ale Rakovničtí mladíci po brankách Vostárka a Lipolda dokázali skóre otočit. Zlonice poté srovnaly, ale Vostárek na konci první části svým druhým gólem vrátil Ráčkům vedení. 

Další gól domácích zaznamenal Prokop, a když Klauz v polovině utkání zvyšoval již na 5:2, zdálo se být rozhodnuto. Hosté však ještě do konce druhé třetiny snížili a vykřesali naději. 

Michaela Šarlingrová (vpravo) patří k oporám Lvic z Pavlíkova.
Ptejte se on-line fotbalistky Michaely Šarlingrové

Ve třetí části mohli Rakovničtí několikrát rozhodnout, ale jak v zakončení, tak i v obrané hře si počínali poněkud lehkovážně a dovolili Zlonicím v předposlední minutě vyrovnat. 

Prodloužení začali lépe hosté, kteří se usadili v útočném pásmu, poté ale přišel rychlý protiútok, Grill hostujícího brankáře ještě nepřekonal, ale M. Gebhart již puk ležící na brankovišti dopravil do sítě. 

„První dvě třetiny byly v pořádku a hráli jsme to, co jsme měli. Přestože jsme si před třetí části řekli nějaké pokyny, zkušení obránci udělali několik individuálních nevynucených chyb, které dovolily soupeři se na nás dotáhnout. Sice jsme měli nějaké šance rozhodnout už před sirénou, nakonec jsme ale výhru vybojovali až po prodloužení,“ litoval ztráty bodu trenér Tomáš Veselý. 

HC Rakovník B – HC Zlonice 6:5 po pr. (3:2,2:1,0:2). Branky HCR: 9. a 19. Vostárek, 11. Lipold, 25. Prokop, 31. Klauz, 62. M. Gebhart. HC Rakovník B: Řenč – Prask, Kohout, Zýka, Dyršmíd, Grill, Vostrý – Lipold, Veselý, M. Gebhart, Havlíček, Truska, Vostárek, Prokop, Klauz, Falta – T. Gebhart.

Hokejisté HC Rakovník prohráli v Mělníku vysoko 1:6.
Hokejisté dostali od mistra lekci