„Trénovali jsme celé léto na suchu, účast byla dobrá, až nečekaně dobrá a teď mají všichni dovolené. Prvního se zase vrací, také bychom měli mít o týden později první trénink na ledě. Poté sehrajeme čtyři přípravné duely a 16. září nás čeká první soutěžní zápas s Královým Dvorem,“ těší se na start nové sezony vedoucí týmu Vladimír Soukup. Prvním soupeřem v přípravě bude Hvězda Praha, která rakovnické hokejisty hostí v sobotu 19. srpna, o týden později se střetnou doma s Královým Dvorem. V jednání jsou dále Slaný a Louny. 


Krajská liga dozná od příští sezony řady změn. Tou největší je rozšíření počtu účastníků z dosavadních dvanácti na šestnáct, kteří budou rozděleni do dvou skupin po osmi. Rakovník bude mít ve skupině: Černošice, Králův Dvůr, Příbram, Slaný, Mělník, Neratovice, juniory z PZ Kladno, se kterým se střetne v základní části soutěže dvakrát, s ostatními osmi týmy jednou. 

V posledních čtrnácti dnech došlo v Rakovníku k poškození hned dvou budov.
Sprejeři v Rakovníku řádí hlavně v létě


Do nového formátu soutěže naskočí Rakovničtí posíleni o několik zajímavý jmen, která však Soukup nechtěl prozradit. „Posily zatím prozradit nemůžu, neboť ještě nemám registrace, které budou vyhotoveny až prvního září. Jsou to hráči z druhé ligy a na 99 procent by měli přijít. Rovněž zkoušíme jednoho kluka z extraligy, kontaktovali jsme ho, ale zatím nekomunikuje a je to jen na něm, zda se ozve, ale pro diváky by to bylo zajímavé.“


Borci s rakem na prsou se rovněž pyšní zrekonstruovanou kabinou, která má parametry minimálně druhé ligy. „S klukem jsme to zrekonstruovali, protože po těch sedmi letech byly ty kotce celé prolezlé. Takže ta teď vypadá super, jako v extralize,“ smál se Soukup. 

Ilustrační obrázek
Nováček divize SK Rakovník přivítá Most, Strašecí se střetne se Žihlí


Další velkou změnou je zřízení rakovnické rezervy, která naskočí do nově rozšířené krajské soutěže a jádro mužstva budou tvořit junioři, neboť juniorské soutěže se na jaře zrušily. „Ale bude potřeba je určitě doplnit kluky z áčka, protože z těch dvanácti, čtrnácti kluků má na tuhle soutěž podle mě tak polovina mužstva,“ dodal.