Sl. Velké Popovice – HC Rakovník 5:4 sn (1:1, 2:3, 1:0)

Hosté přijeli bez zraněného Šmída. Také musel trenér počítat s absencí Kotála, Doudy a Mikeše. Od první minuty nastolily oba mančafty svižné tempo, pravda, že domácí s tím začali. Ve dvou vyložených šancích se ocitl Hegenbart, ale gól padl až po střele O. Gebharta. Od té doby měl Rakovník navrch, ale když šli Rakovničtí úplně na konci třetiny do oslabení 3 na 5, dostali do šatny gól – 1:1.

Začátek druhé části hostům už klasicky nevyšel. Nejen že šly Popovice ve 22. minutě do vedení, ale po půlhodině ještě přidali třetí branku. V tu chvíli to s Rakovníkem vypadalo špatně, naštěstí se hosté spíš semkli a vzpamatovali se v pravý čas.

Kounovský našel Krále, ten snížil na 2:3. V téže minutě narazil Ambroz Bauerovi a bylo srovnáno. Ve 35. minutě asistoval Královi Hegenbart a hosté šli do vedení 4:3. Novic a mladík v rakovnickém dresu skóroval dvakrát a rýsuje se z něj opravdová posila.

Bohužel smůla stála při svěřencích Tomáše Bodingera nejen na začátku druhé, ale i ve třetí třetině, kdy hned zprvu, nejspíš díky malé koncentraci, nechali hosté Popovice vrátit do zápasu – 4:4.

Pak navíc dostal deset minut Nosek za diskuze s rozhodčím, ale Martin Gebhart ho výtečně nahradil. Šancí už moc nebylo a utkání se muselo rozhodnou v samostatných nájezdech. Ty Rakovníku moc nejdou… Trefil se jen Krejčí, a tak další plusový bod zůstal domácím.

„Místo tří bodů máme jeden, je to spíš ztráta… Na druhou stranu můžeme děkovat Pospíšilovi, že nás ve třetí třetině podržel. Škoda, ale v hokeji rozhodují až výkony v play off," dodal k zápasu vedoucí týmu Vladimír Soukup.

HC Rakovník: Pospíšil (Burgr)  – Krejčí, Krpelán – Nosek, Klaus, O. Gebhart – Grill, Vyskočil – Hegenbart, Kounovský, Král – Vošta, Kříž – Ságner, Bauer, Ambroz – M. Gebhart, Pechanec.