HC Rakovník – HC Vlašim 14:1 (2:0, 4:1, 8:0)

Vlašimští hokejisté zřejmě zapíjeli silvestra ještě těsně před zápasem. Jak jinak vysvětlit jednoznačné dění na ledě, které připomínalo spíše hru ligového týmu s mužstvem odborářské ligy. Hned od úvodního buly se hrálo před vlašimskou bránou a první branky na sebe nenechaly dlouho čekat. Skóre zápasu otevřel ve 3. minutě Král, po nahrávce Kounovského a Hegenbarta. Ten samý útok přidal v 11. minutě druhý gól, tentokrát se po přihrávce Hegenbarta trefil Kounovský.

„Trenér Svitavský naordinoval na Vlašim skvělou taktiku. Hned od začátku jsme se nastěhovali před vlašimskou branku a předváděli pohledný hokej. To, co se odehrávalo po první třetině, jsem však za dvacet let ještě nezažil. To byl neskutečný koncert," byl překvapen následnou gólovou smrští Rakovnických i vedoucí mužstva Vladimír Soukup.

V 22. minutě přidal třetí gól domácích po akci Krejčího a Kounovského Kříž. V 30. minutě po kombinaci na jeden dotek trefil Ságner – 4:0. Po špatné rozehrávce sice Vlašimští dokázali snížit, to však bylo z jejich strany vše. V 35. minutě nahrál Bauer Chvojkovi, který vrátil rakovnickým čtyřbrankový náskok – 5:1. Po něm se trefil také obránce Vyskočil a upravil tak stav po dvou třetinách na 6:1.

Hosté si byli vědomi, že o vítězi utkání je již rozhodnuto, a snažili se Rakovnické alespoň vyprovokovat ke vzájemné potyčce. Domácí však na jejich hru nepřistoupili a chtěli hrát hlavně hokej. V 47. minutě přidal po nahrávce Krejčího a Ságnera svůj druhý gól v utkání Chvojka – 7:1. Hned o minutu později zvýšil na 8:1 po přiťuknutí Bauera Martin Gebhart. V té samé minutě přidal další branku Král a desítka visela na vlásku. Té se diváci dočkali o necelé dvě minuty později a šťastným střelcem byl Ondřej Gebhart. To však domácím nestačilo. Jedenáctou branku vstřelil hned o minutu později po akci Bauera a O. Gebharta Mikeš – 11:1. Poté si vzal kotouč ve vlastní obranné třetině Kříž a únik přes celé kluziště korunoval dvanáctým gólem domácích – 12:1. Po přihrávce M. Gebharta zkompletoval hattrick Chvojka – 13:1. V 57. minutě přišla krásná akce na jeden dotek. Po ose Kounovský – Gebhart putoval puk na hůl Vyskočila, který vynikající výkon domácích potvrdil krásnou čtrnáctou brankou do vlašimské sítě.
Závěrečné minuty již Rakovničtí pouze dohrávali a užívali si zasloužené rekordní vítězství.

„Takhle zdecimovat nějaký mančaft, to jsem ještě neviděl. Naše hra byla ve skvělém tempu, velmi dobře dnes zahrál Hegenbart, který výborně rozděloval puky a celkem si připsal pět nahrávek. Kluci mají výbornou fyzičku, trénuje se ve velkém počtu a na ledě je to znát. Přitom Vlašimští nejsou žádní nazdárci, ve svém kádru mají velmi dobré hráče, jako třeba Kucharčík, či Jägr, ale dnes jim to vůbec nevyšlo. Musím pochválit také kapitána Mikeše, který jde hráčům příkladem a neváhá se za kluky postavit. Za týden nás doma čeká Jesenice a to bude jiný oříšek. Pokus však budeme pokračovat v naší hře, máme velkou šanci zvítězit i podeváté v řadě," je optimistický vedoucí mužstva HC Rakovník Vladimír Soukup.

Trenér Jan Svitavský k utkání řekl: "Nemyslím si, že by výsledek odpovídal rozdílu mezi námi a Vlašimí. Hosté sem přijeli pouze se třinácti hráči, měli tam několik mladíků a zkušenosti nakonec rozhodly. Když jsme vyhrávali o pět branek, Vlašimští již neměli psychické síly utkání zvrátit a takto zlomenému mužstvu se hraje velmi špatně. Není to tedy až tak o tom, že bychom předvedli nějaký mimořádně vynikající výkon. Kluci teď mají velmi dobré období, daří se jim, nálada v kabině je výborná a to jim dodává sílu do dalších zápasů. Důležitý je týmový duch, který pak přináší dobré výsledky." 
Diváci: 250
Vyloučení: 9:13 (hosté 1x 5 + dokonce)
HC Rakovník: Pospíšil, Burgr – Vošta, Vyskočil – Hegenbart, Kounovský, Král – Krejčí, Mikeš – Ságner, Bauer, Chvojka – Kříž, Větrovec – M. Gehbart, Ambroz, Grill – Zuska, O. Gebhart. Trenér: Jan Svitavský. Vedoucí mužstva: Vladimír Soukup.