Do samotného zápasu vletěli domácí s velikým elánem a během první minuty si vytvořili dvě slušné šance. Jenou skončil puk mimo branku, podruhé zasáhl Burgr. Hosté vystrčili růžky v 6. minutě, když Noskovu střelu levým betonem vyrazil domácí gólman. V 8. minutě pronikl před Burgra Vlček, ale rakovnický gólman odolal.

Hra se přelévala od branky k brance, ale na gól si diváci museli počkat až do 14. minuty. To unikli Šroubek s Macháčkem, prvně jmenovaný hledal svého spoluhráče před brankou, ale jeden z vracejících se domácích obránců si srazil puk do vlastní sítě - 0:1.

V 17. minutě našel domácí Kasala před brankou zcela volného Lapáčka, ale Burgr předvedl vynikající zákrok. Závěr třetiny patřil hostům. Nejprve po Mikešově vyražené střele přeskočil puk před prázdnou brankou hokejku Macháčkovi, aby přeci jen Okegawa po výtečné přihrávce Vyskočila navýšil skóre na 0:2.

Hokejová rezerva Rakovníka vyhrála na ledě Hvězdy Kladno vysoko 7:1.
Nájezdy Rakovníku nevyšly, rozhodl mělnický Havel. Rezerva nadělovala

V úvodu druhé třetiny oba týmy hrály přesilovku, ale bez gólového efektu. Velkou šanci nevyužil po přiťuknutí Hegenbarta ve 24. minutě Okegawa. Ale o minutu později vyslal do úniku Ságnera Tolkner a rakovnický matador chladnokrevně zvýšil na 0:3. Až poté se probudili domácí. Ve 30. minutě obral za brankou Špican Grilla a nahrál volnému Sekerkovi - 1:3. Závěr druhé třetiny patřil jasně domácím, ale Burgr někdy i se štěstím udržel hostům dvoubrankové vedení.

Do třetí třetiny nastoupili hosté aktivněji a již nepovolili domácím další tlak. Navíc se ve 49. minutě prosadil po Macháčkově přihrávce Kratochvíl a zvýšil na 1:4. Domácí mohli snížit v sérii přesilových her, ale nedokázali najít recept na vynikajícího Burgra. Když Slánští nevyužili ani přesilovku pět na tři, odvážejí hosté velmi cenné tři body a o bod předskočili svého soupeře.

HK Lev Slaný - HC Rakovník 1:4

Branky: 30. Sekerka (Špican) – 14. Šroubek, 20. Okegawa (Kounovský, Vyskočil), 25. Ságner (Tolkner), 49. Kratochvíl (Macháček). Třetiny: 0:2, 1:1, 0:1.

HC Rakovník: Burgr – Krejčí, Mikeš - Kratochvíl, Macháček, Šroubek - Vyskočil, Vlk - Okegawa, Kounovský, Hegenbart – Hulcr, Grill – Tolkner, Ságner, Nosek. (md)

Hokejová rezerva Rakovníka vyhrála na ledě Hvězdy Kladno vysoko 7:1.
Předčasnou nadílku lídrů odnesly Příbram s Mladou Boleslaví
Nozomi Kiribuchi v dresu Kladna.
Mimořádná linka Kladno - Tokio