Vedoucí HC Rakovník Vladimír Soukup si pochvaluje zejména návrat zkušeného Hegenbarta, jenž i ve svých 42 letech je na ledě hodně cítit. „Byl nejlepším na ledě. Ač je nejstarší, tak jeho hra, to je něco úžasného,“ rozplýval se Soukup. 


Právě staronová posila otevřela po nahrávce O. Gebharta skóre. Hosté sice Rakovník v úvodním dějství přestříleli, ale na Pospíšila v brance ne a ne vyzrát. Další góly padaly až v druhé části a opět do sítě kladenských mladíků. Kounovský, bratři Gebhartové a Ambroz dostali domácí do pohodlného pětibrankového náskoku, přesto neměli rakovničtí borci dost. Ke konci druhé části opět řádili bratři Gebhartové, když mladší Martin zvyšoval již na 7:0. 

Lvice z Pavlíkova porazily v prvním divizním kole Mělník 4:1.
ONRAZEM: Góly střílely pouze Lvice


Svěřenci Otakara Vejvody se nakonec dočkali i magické desítky, ke které ve třetí části dopomohl Vošta a dvěma trefami dokonal zkázu Kladna Bauer. „Až mi bylo těch kladenských kluků líto, protože hlavně v první části nehráli vůbec špatně. Co jsem zjistil, tak mají hodně tvrdé tréninky a bylo to znát. Jsem rád, že už naše hra konečně vypadala k světu a jsem zvědavý na poslední přípravný duel s Louny,“ dívá se dopředu Soukup. 

Ilustrační foto.
Krimimix: Na výživném dluží téměř třicet tisíc


Za Rakovnické tentokrát nenastoupili Vyskočil, bratři Petráčkové, ani nové posily Jelínek a mladý Japonec Okegawa. Poslední dva jmenovaní se zatím na tréninku jeví velice slibně. „Okegawa na to, že mu je dvacet, je opravdu šikovný. Jelínek toho má za sebou hrozně moc, hrál i extraligu. Má velký přehled, skvělou střelu a když to dopadne, bude to obrovská posila,“ má jasno Vladimír Soukup. 


HC Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Větrovec, Zuska – Nosek, Chvojka, Ambroz – Krejčí, Mikeš – O. Gebhart, Kounovský, Hegenbart – Vošta, Kotál – M. Gebhart, Bauer, Ságner. Trenér: Otakar Vejvoda.