Proti soupeři z ústecké krajské ligy nastoupily všechny čtyři posily, které byly na ledě hodně vidět. První z nich, Jiří Jelínek, jenž má zkušenosti i z KHL, připravil úvodní branku duelu, když po jeho přihrávce skóroval v 13. minutě Bauer. Vzápětí se předvedli další dva novicové v sestavě Raků. Klaus našel Okegawu, jenž zvýšil na 2:0. 


V druhé části se prosadili pouze hosté, kteří snížili na 2:1, avšak třetí třetina patřila opět svěřencům Otakara Vejvody. Větrovec po nahrávce Mikeše vrátil domácím dvoubrankový náskok. Poté zafungovala spolupráce Okegawy a Hegenbarta a zkušený borec zvýšil již na 4:1. Poslední slovo měl O. Gebhart, který v závěru pečetil výhru Rakovníka.

Nejlepší střelkyně české extraligy Klára Hanzlová (uprostřed v červeném) nevyšla naprázdno ani mezi evropskou elitou a  vstřelila první gól naší reprezentace Španělkám.
Ptali jste se pozemní hokejistky Kláry Hanzlové

„Zápas nám ukázal, v čem bychom se ještě měli zlepšit, ale jinak si myslím, že to bylo solidní. Vypadalo to opravdu dobře, oboustranně to bylo hrané ve vysokém tempu a podobně to určitě bude vypadat i v neděli s Královákem. Rozdíly mezi těmito týmy jsou minimální,“ řekl rakovnický trenér Otakar Vejvoda. 


HC Rakovník: Burgr (Pospíšil) – Větrovec, Jelínek – Tolkner, Bauer, Ságner – Krejší, Mikeš – Okegawa, Klaus, Hegenbart – Kotál, T. Petráček – O.Gebahrt, Ambroz, Nosek – Vošta. Trenér: Otakar Vejvoda st.