„Za stavu 4:0 jsme to trošičku podcenili. Poděbrady mají sice jen třináct bodů, ale zápasy v krajské lize jsou strašně vyrovnané. Třetí třetinu jsme však odehráli hodně disciplinovaně a pustili hosty do minima šancí. Myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě, tři body jsou pro nás velmi důležité,“ cenil si výhry kouč rakovnického HC Otakar Vejvoda starší. 

Domácí favorit na Poděbrady od úvodního buly vlétl a svoji převahu korunoval dvěma góly. Nejprve se prosadil Tolkner a na 2:0 zvýšil Ambroz. 

Ilustrační foto
BNB liga: třetí lídr za tři týdny

Aktivitu si Rakovničtí přenesli i do prostřední části, a když opět Tolkner a po něm Kounovský zvyšovali již na 4:0, zdálo se být rozhodnuto. Závěr třetiny ovšem patřil hostům, kteří snížili na 4:2 a vykřesali naději. 

V poslední třetině však domácí kontrolovali hru a když už se Poděbradští dostali do slibné šance, stál vždy na místě výborný Pospíšil. „Předvedl opět vynikající výkon,“ pochválil zkušeného gólmana rakovnický lodivod. 

Dvě minuty před koncem duel okořenil pěstní souboj mezi rakovnickým obráncem Jelínkem a poděbradským Potočným, který vyhrál domácí borec. Z konečné výhry 4:2 se radovali i jeho spoluhráči, kteří ustáli i závěrečnou hostující power play.

HC Rakovník – HC Poděbrady 4:2 (2:0, 2:2, 0:0). Branky Rakovníka: 2x Tolkner, Ambroz, Kounovský. 
Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Petráček T., Větrovec – Tolkner, Klaus, Ságner – Krejčí, Mikeš – Okegawa, Kounovský, Hegenbart – Zuska, Jelínek – Petráček V., Ambroz, Nosek- Kotál, Chvojka.

Josef Vosický
Josef Vosický vzpomíná na dětství hvězd: Kluci měli touhu vyhrávat