Oba dlouholetí kamarádi a spoluhráči začali ve velkém stylu, Nedvěd trefil Jágra tělem už po pár vteřinách. Víc ale byla vidět kladenská ikona. Ve druhém a třetím střídání jeho formace pořádně skřípla benátecký tým a ve čtvrtém udeřila. Jágr nejprve poprvé vystřelil a vzápětí se štěstím přiťukl puk od 26 roků mladšímu Adamu Kubíkovi, který otevřel skóre. Při dalším střídání pak tahle dvojice připravila palebnou pozici pro obránce Štindla a jeho rána prošla do sítě.

„Cítím se překvapivě dobře, koleno nebolí, ale asi se to bude zhoršovat. Hlavně nejsem zvyklý hrát s ortézou,“ povídal Jágr ještě před utkáním v přímém přenosu redaktorce České televize.

Šťastný ze zařazení do Jágrovy formace byl také Adam Kubík. „Je to česká legenda a je neskutečné si s ním zahrát v jedné lajně,“ usmíval se velký kladenský talent, podle něhož žádné velké domluvy před zápasem neproběhly. „Jarda přišel a řekl nám, jak to budeme s Patrikem Machačem hrát a šli jsme do zápasu. Na střídačce mi hodně radil, abychom byli ještě úspěšnější,“ dodal Kubík.

Ve druhé třetině byl ale mnohem vidět hlavní oslavenec večera Petr Nedvěd. Nejprve po pěkném přečíslení předvedl svou elitní disciplínu - ránu zápěstím. Pak nabil na vyrovnávací gól beku Husovi. 

V posledním dějství Kladno dlouho čekalo na rozhodnutí, ale pak Jágr přihrál přes tři spoluhráče Kubíkovi a skvěle hrající mladík rozhodl. Vzápětí se totiž začaly trefovat i další kladenské formace, dvakrát v Kloz, během jediného oslabení Strnad se Zikmundem a Rytíři nakonec slavili nad nezkušeným, ale sympaticky bojujícím protivníkem výhru 7:2. 

Sršni podlehli Rakovníku 0:2.
Sršni favoritovi vzdorovali. Rakovník jim uštědřil KO tři minuty před koncem

"Neměl jsem z toho dobrý pocit, ale dopadlo to dobře. Celkově z naší hry, náš cíl je přece postup a budeme mít strašně moc práce.  Musíme se hodně zlepšit," říkal Jaromír Jágr po konci, kdy se na ledě objal s Petrem Nedvědem. "Klobouk dolů, neskutečné co předvedl. Přijel z lyžování, to pro nás není moc dobrá vizitka," usmála se legenda.

A dodal, že už lépe pochopil, jaká čeká Rytíře v cestě důo baráže fuška. "Ale také velká výzva," dodal borec, který nakonec odehrál celé utkání.

Kladenský trenér Miloslav Hořava zůstal nad věcí. "Pro hráče obou mužstev bylo zážitek vidět tyhle dva hráče. Jsem rád, že se nikomu nic nestalo a že jsme vyhráli," v krátkost hodnotil a na otázku, jaké to bylo vést na lavičce legendárního Jágra odpověděl:  "Řekl bych to spíše z perspektivy týmu, protože hráči byli nervózní, pořád mu chtěli nahrávat. Celé to bylo takové zpomalené, ne klasický zápas WSM ligy, ale to považuji za normální," mávl rukou kouč Rytířů, podle něhož si rozhodně Jágr neurčoval, v jaké lajně nastoupí.  

Benátecký Jiří Kudrna, jehož gól kdysi poslal Kladno do I. ligy, si pochvaloval hru obou legend, Nedvěda i Jágra. "Vidět je byl vážně zážitek. Co se týče hodnocení legend, Petra pochválím, že po pár sklouznutích zahrál takhle, v tempu, přitom byl hodně nasazovaný. Jsem ze hry obou nadšený," vysekl poklonu Kudrna který si zápas přes vysokou porážku maximálně pochvaloval. "Jsme šťastní, že ho kluci mohli absolvovat a že budou o to víc pracovat, aby si s takovými hráči před plnými arénami zahráli v kariéře co nejvíc," přeje si trenér předposledního celku WSM ligy.

Jeho hráči byli nervózní, ale postupně se uklidňovali. "To když viděli, že Jágr i Nedvěd jsou lidé z masa a kostí," mínil Kudrna a popřál Kladnu k vítězství i k dobrému zbytku sezony. 

HC Benátky - Rytíři Kladno 2:7 (0:2, 2:0, 0:5). Branky a nahrávky: 25. Nedvěd (Psota), 38. Husa (Hanousek, Nedvěd) – 14. Kubík (Jágr, Kehar), 16. Štindl (Kubík, Jágr), 51. Kubík (Machač, Jágr), 52. Kloz (Tůma, Štindl), 53. Strnad (Machač), 54. Zikmund (Kubík), 55. Kloz (Kurjanov, Štindl). Rozhodčí: Kopeček, Vokřál – Zídek, Doležal. Vyloučení: 2:2, bez využití. V oslabení: 0:2. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Benátky: Žajdlík – Husa, Hanousek, Kunst, Jandejsek, Mirochnikov, Niko – Chrtek, Nedvěd, Teplý – Psota, Bittner, Hrníčko – Wiencek, Hrabík, Šír – Bělohorský, Nezbeda, Veselý - Jeník.

Kladno: Cikánek – P. Hořava, Matula, Havlín, Kehar, Štindl, Zelingr – Jágr, Machač, Kubík – Tůma, Kurjanov, Kloz – Pekr, Přikryl, Strnad – Zikmund, Kaut, Redlich - Svedlund.

Třetiligový Benešov remizoval v přípravě s juniorkou Slavie Praha 3:3.
Mateřská školka na juniorku Slavie nestačila
Rakovnický Tatran zdolal v přípravě Tuchlovice 4:1.
Tatran uhrál ve Varech remízu