„Bylo to opravu hodně zajímavé. První třetina byla jednoznačná, ve druhé jsme však udělali nějaké fauly, čímž jsme Černošice dostali do hry. Pak jsme trochu zazmatkovali, ale po dvou třetinách se to zase obrátilo. Uklidnili jsme se, začali faulovat hosté, my vstřelili pátý gól a pak jsme to už nějak ubránili,“ zhodnotil první čtvrtfinálový duel kouč rakovnického HC Otakar Vejvoda.

Přestože po vynikající první části vedli domácí po dvou brankách Tolknera a jedné Grilla již 3:0, museli se o vítězství strachovat až do závěrečné sirény. Černošice totiž hned zkraje druhé části snížily na 2:3 a začaly pořádně kousat. Větrovec poté sice zvýšil na 4:2, avšak hosté se hned vzápětí opět dostali do kontaktu. V prostřední části plály emoce a Hegenbart dostal za seknutí do slabin protihráče trest pět minut plus do konce utkání. Černošice stihly do konce druhé třetiny vyrovnat.

Jan Tománek dosáhl na Jizerské 50 osobního rekordu. Magickou hranici 5 hodin ale nepřekonal.
Tománkovi se cíl splnit nepodařilo, přesto zajel Jizerskou padesátku v osobáku
Rakovničtí judisté se již několikrát dostali na mistrovství republiky.
Jeníček: Od Krpálkova zlata zájem o judo vzrostl

V závěrečné části měl několik tutovek aktivní Tolkner, ale rozhodnutí přinesl až ve 48. minutě Větrovec. Hosté se snažili vyrovnat, ale Pospíšil byl již bezchybný. „Pospec podal opět vynikající výkon. Ale i ostatní hráli výborně. Ač jsou někteří zranění nebo nemocní, makají a já je svým způsobem obdivuji,“ řekl spokojený Vejvoda, který ocenil i kvality soupeře. "Černošice hrály výborně. To, že jsme doma předtím vyhráli 9:3 vůbec neodpovídalo průběhu. Však byl mezi námi rozdíl pouze dvou bodů, což odpovídalo. Bylo to hodně vyrovnané," dodal.

HC Rakovník – Černošice 5:4 (3:0, 1:4, 1:0)

Branky a nahrávky HCR: 7. Tolkner (Ságner, Okegawa), 10. Grill (Hegenbart, Kounovský), 13. Tolkner (Klaus), 28. Větrovec (Ságner), 48. Větrovec (Tolkner).

Diváků: 200. Vyloučení: 8:10, z toho Hegenbart (5 +OK)

Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Vyskočil, Větrovec – Tolkner, Klaus, Ságner – Krejčí, Grill – Okegawa, Kounovský, Hegenbart – T. Petráček, Zuska – V. Petráček, Ambroz, Nosek – Prokop.

Kateřina Hrdličková získala v Mostě zlato.
Katka vybojovala zlato, Joshua stříbro