„Měli jsme opravdu dost vyloučených, navíc nám scházelo pár hráčů a nakonec rozhodla druhá třetina, ve které jsme inkasovali zbytečné góly, třetí byl vlastní, dva padly od modré. Sice jsme se s tím ještě snažili něco udělat, ale stačili jsme jen snížit. Podle jednoho zápasu se však nedá hodnotit celá sezona. Myslím si, že jsme ji odehráli velmi dobře,“ byl přes vypadnutí celkově spokojen kouč Rakovníka Otakar Vejvoda.

Do rozhodující bitvy vstoupili lépe domácí borci, kteří po brance Tolknera vedli 1:0. Hosté však těsně před první sirénou vyrovnali ve vlastním oslabení.
Ve druhé třetině se nesmyslně vložil do hry rozhodčí Jílek. „To byl vrchol, co předváděl. Ostatní sudí byli v pohodě, ale pan Jílek je u mě s prominutím blbec. Hrubě ovlivnil zápas, když všechny nesmyslné tresty včetně trestného střílení, které vůbec nemělo být, udělil on a hlavně kvůli němu zápas několik hráčů ani nedohrálo,“ kroutil hlavou Soukup.


Druhá část byla opravdu emočně vypjatá, když tresty a zraněními se to jen hemžilo. Z domácích hráčů nejprve dostali osobní trest Kounovský s Noskem, Tolkner dostal trest pět minut a dokonce utkání a pro zranění navíc museli ledovou plochu opustit nejprve Ambroz a po něm Vyskočil. V druhé polovině prostřední části si Černošice vypracovaly rozhodující náskok, když vstřelily čtyři branky, u dvou z nich si vybral slabší chvilku gólman Pospíšil.


Ve třetí třetině se domácím podařilo nejprve Větrovcem a poté V. Petráčkem snížit. Výborný výkon rovněž předváděl gólman Burger, avšak více už zdecimovaní borci s rakem na prsou nestihli a sezona pro ně tedy skončila.