HC Rakovník – HC Příbram 2:3 (0:1, 2:1, 0:1)

Druhé kolo KLM začalo opatrně, Příbram přijela s omlazeným týmem, který má ovšem i ligové zkušenosti. V 5. minutě to hosté potvrdili a šli do vedení. Rakovničtí zvýšili své úsilí a pomalu si začali vytvářet šance. Tu největší měl v první třetině Ambroz, ale nebylo mu souzeno.

Druhá část začala náporem Rakovníka, opět to byl Ambroz, kdo se řítil sám na branku, ale ani tentokrát neuspěl. Kamarádi mu však pomohli, když po akci Ságnera s Vyskočilem poslal nechytatelnou ránu z úhlu za záda příbramského gólmana Bauer.

Kluci se stačili jen obejmout a už Pospíšil lovil puk ze sítě podruhé. Napravit to mohl do třetice Ambroz, ale jeho hokejka byla asi zakletá, smůlu měl i Klaus. Vše vyřešil ještě před přestávkou opět střelec Bauer, kterému tentokrát puk nachystala dvojice Vošta – Ságner – 2:2.

Lepší hokej ve třetí dvacetiminutovce spěl od začátku k bezbrankovému stavu, přišla řada vyloučení a pádů, ovšem po faulu v útočné třetině musel Rakovník do oslabení. To mu bylo osudné a tři minuty před koncem Příbram rozhodla. Pak už se domácí nemohli dostat z pásma a s výsledkem něco udělat.

„Já jsem si myslel, že by zápasu slušela remíza, ale to bylo spíš moje přání, realita byla jiná. Rozhodly přesilovky. Musíme se trochu zformovat a vylepšit výkony," zhodnotil domácí duel vedoucí Vladimír Soukup.

Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Krejčí, Mikeš, M. Gebhart – Klaus, Ambroz – Vyskočil, Vošta – Ságner, Kounovský, Pechanec – Kříž, Kotál – Grill, Bauer, O. Gebhart – Zuska. Trenér Jan Svitavský.