Co si vzít s sebou? Především brusle, rukavice a helmu. Doporučují se rovněž chrániče kolen a loktů, kapesníčky a něco k pití. Pro začínající hokejisty je k dispozici zapůjčení hokejové výstroje zcela zdarma.

Každé dítě bruslí na ledě samo, bez rodičů, pouze za pomoci hrazdiček a je-li to třeba, tak i za asistence trenérů. Kromě toho na zimním stadionu trénuje mládež i pod taktovkou regionálního trenéra ČSLH Radka Gardoně, bývalého hráče extraligového Kladna. Krasobruslařské tréninky zase vede Elena Liashenko, stříbrná a bronzová evropská medailistka.

Jak probíhají tréninky školy bruslení?
Ledová plocha je rozdělena na tři části.
Na první části ledové plochy se učí prvním krůčkům na brusličkách nejmenší hokejisté a krasobruslaři, a to za pomoci hrazdičky a některého z pomocníků z juniorky. Rodiče pouze dohlíží na své dítko z tribuny, nebo za mantinelem.

Na druhé části ledové plochy jsou již děti, které se udrží na brusličkách samy. Za asistence trenérky, paní Liashenko, se děti učí základům správného krasobruslení.
Na třetí části ledové plochy trénují děti zvládající základy bruslení, které později pokračují ve výuce bruslení a ledního hokeje v hokejových oddílech přípravky.
Tréninky školy bruslení se konají každé úterý a pátek a trvají devadesát minut. V úterý se začíná v 15.45, v pátek se trénuje od 15 hodin.

Pokud dítě umí alespoň trochu bruslit, je pro něj připraven trénink přípravek 1. + 
2. třídy. Tréninky probíhají v pondělí od 16.00 do 17.15, ve středu od 16.15 do 17.30 a ve čtvrtek od 16.15 do 17.30 hodin.

Nově je otevřena také škola krasobruslení pod vedením vicemistryně Evropy Eleny Liashenko, která je určena pro děti od 3 do 5 let a je rozdělena do dvou skupin. Trénink první skupiny začíná v úterý v 15.45 a končí v 16.30 a v pátek probíhá od 15.00 do 15.45 hodin. Druhá skupina trénuje každé úterý v 16.30 – 17.15 a pátek od 15.45 do 16.30.

Váháte, zda to má váš potomek vyzkoušet? Tak neváhejte a přiveďte své dítě na zimní stadion, kde už se o něho postarají !

Informace o škole bruslení vám podá vedoucí HC Rakovník Pavel Doubek, tel 724 937 638, e-mail: vedouci.zs@seznam.cz, případně recepce: 313 517 234. Nebo na www. hc-rakovnik.cz. ⋌(roj)