„My ty začátky soutěže nemáme nikdy moc dobré. Zda je to tím, že byla dobrá a tvrdá příprava, to ukáže čas. Vždycky se chytáme až ve třetím, čtvrtém kole a pak začneme hrát, navíc letos jsme na úvod dostali velice těžký los – finalisty loňského ročníku. Věřím tomu, že se nyní zvedneme," je optimistický vedoucí týmu Vladimír Soukup.

Co je třeba zlepšit, ví kouč HC Rakovník Jan Svitavský. „Mojí snahou je přimět mužstvo k větší odpovědnosti a k týmové hře. Musíme být více disciplinovaní a hlavně by bylo potřeba eliminovat útočné fauly nebo oplácení. Dále je třeba zlepšit defenzivní činnost. Na tuto soutěž máme kvalitní beky, ale přitom jsme dostali ve dvou zápasech 12 gólů, takže se musíme více zaměřit na systémové bránění. Většina gólů, které dostáváme, je po individuálních chybách a nepokrytí hráčů. Je třeba, aby útočníci bekům více pomáhali."

Právě zlepšení obranné činnosti je podle Svitavského hlavní úkol. „My se sestavou, jakou nyní máme, nejsme schopni střílet šest gólů za zápas a tak budeme muset být mnohem odpovědnější, vycházet hlavně z obrany a vyhrávat na jeden až dva obdržené góly."

Kouč Rakovnických i vzhledem k nevelké šířce kádru neplánuje žádné velké zásahy do sestavy „Změny v sestavě příliš nebudou, protože kádr je celkem úzký. Jedinými změnami oproti zápasu v Mělníku bude návrat Vojty Petráčka, který nemohl hrát z pracovních důvodů, a v bráně nastoupí Honza Pospíšil, neboť Tomáš Burgr má nějakou zdravotní indispozici. Ještě zvažuji prohození útoků, ale to se rozhodnu až po předzápasovém tréninku."

A co očekává Jan Svitavský od prvního domácího soupeře – Vlašimi? „Očekávám, že Vlašim bude o něco hratelnější soupeř, ale když dáme třeba jen dva góly, tak i hratelnější tým nám dokáže tři góly vstřelit."

Rakovničtí hokejisté by po dvou porážkách potřebovali doma konečně zabrat a budou potřebovat i vaši podporu.