HC Vlašim – HC Rakovník 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

A právě rakovnický brankář Pospíšil musel v úvodní třetině likvidovat nebezpečné průniky domácích. Nejprve sice zahrozili Rakovničtí Ságnerem, jenže vzápětí měli dvě tutové šance domácí. Ale Pospíšil byl připravený. Následné oslabení Rakovničtí přečkali bez inkasovaného gólu hlavně díky zákrokům brankáře. „Pospa má nyní formu, domácí opět skvělými zákroky vychytal," nechal se slyšet Vladimír Soukup, vedoucí rakovnického mužstva. „Je důležité ale dodat, že hráči vzorně plnili pokyny trenéra," podotkl Vladimír Soukup. Tři minuty před koncem první třetiny se dostal do šance Cukr, ale k zakončení se nedostal, chvilku na to pak ve výborném postavení nedosáhl na přihrávku.

Do druhé třetiny vstoupili hosté Rakovníka velmi aktivně. Své sólo však Klaus neproměnil, stejně si vedl o chvilku později spoluhráč Cukr. Nakonec se ale přeci jen hosté dočkali. V přesilové hře mířil přesně Ságner – 0:1. V polovině utkání mohl vedení zvýšit po přihrávce Kounovského znovu Ságner, ale zradila jej muška. „Pak jsme se dostali pod tlak, jelikož jsme hráli v oslabení dvakrát dvě minuty. Soupeře jsme ale do žádné větší šance nepustili, kotouče jsme dokázali úspěšně vyhazovat," přiblížil závěrečné minuty druhé třetiny Vladimír Soukup.

V posledním dějství vsadili domácí postupně vše na útočnou kartu a Pospíšil se musel v braně ohánět. Ale staré známé „Nedáš, dostaneš!" se potvrdilo, naštěstí pro Rakovnické, i v tomto utkání. Hosté dokázali zužitkovat další přesilovku. Nejprve sice minul Ságner odkrytou domácí klec, druhým pokusem nad lapačku gólmana se však již nemýlil – 0:2. Následně se hrál vyrovnaný hokej, hra se přelévala od branky k brance, přesto více nebezpečnější byli domácí. Pospíšilovi pomohla při jedné ze střel tyč. V závěru utkání se museli Rakovničtí bránit dvojnásobné přesile. Vlašimští totiž v přesilové odvolali svého brankáře. Hosté se ubránili, naopak v poslední minutě se ujal kotouče zkušený Vyskočil a velikým lobem poslal puk do prázdné vlašimské svatyně – 0:3.

„Hráli jsme dobře, hráči předvedli dobrý a bojovný výkon, ale znovu říkám, že především plnili pokyny trenéra. Vyhráli jsme díky kolektivnímu výkonu, kdy jsme hráli jako jeden muž," hodnotil utkání vedoucí mužstva Vladimír Soukup. „Všechno bylo špatně a bez gólu se nedá vyhrát. V prvních pěti minutách jsme hráli jak na rybníku a každý si dělal, co chtěl. Poté jsme se zlepšili a měli tři, čtyři šance, ale bohužel jsme je neproměnili. Ve druhé třetině jsme nehráli to, co jsme si řekli, byli jsme zbytečně třikrát venku a dostali gól v oslabení. Navíc jsme si nevytvořili žádnou šanci. Ve třetí třetině, když už jsme se dostávali do tlaku, přišel nesmyslný faul našeho beka a dostali druhý gól. Poté jsme se již do pořádného náporu nedostali, i když jsme nějakou šanci měli, ale nastřelili tyčku. Nakonec jsme dostali třetí gól v power play. Nenavázali jsme na výkon s Jesenicí. Soupeř nebyl lepší, ale dal góly v přesilovkách," smutnil asistent trenéra Vlašimi Karel Dýcka.

Rakovničtí hokejisté se svým příznivcům ukáží na domácím ledě až za týden v neděli, tedy 25. října, kdy v tradičním čase od 17.30 hodin přivítají mužstvo z Poděbrad. Tento víkend hrají Rakovničtí ve Velkých Popovicích s týmem Jesenice u Prahy.

HC Rakovník – Pospíšil (Burgr) – Mikeš, Krejčí – Gebhart M., Klaus, Cukr – Vošt, Vyskočil – Ságner, Kounovský, Chvojka – Kříž, Zuska – Lipold, Gebhart O., Bauer – Pechanec, Krpelán. Trenér: Jan Svitavský.