HC Rakovník – HC Rytíři Vlašim 3:4, po s.n. (3:1,0:0,0:2)

„Začali jsme tím, že jsme klasicky kombinovali a kombinovali, ale nestříleli. Vlašim se v páté minutě nakrkla a ujala se vedení," popsal nepříliš povedený začátek Rakovnických vedoucí Vladimír Soukup.

Domácí poté přidali a v 9. minutě po nahrávce Kounovského vyrovnal Ságner – 1:1. O tři minuty později využili Rakovničtí přesilovou hru, když po akci na jeden dotek doputoval kotouč od T. Petráčka a Bauera až k Mikešovi, který poslal domácí do vedení – 2:1. Rakovničtí dostali Vlašim pod tlak a třetí gól visel na vlásku. V 19. minutě ujel vlašimské obraně Ságner, byl podtržen a následovalo trestné střílení, které domácí útočník s přehledem proměnil – 3:1.

Do druhé části nastoupili domácí hokejisté s lehkým uspokojením, nechali Vlašim hrát a ta mohla hned v 23. minutě po samostatném nájezdu snížit, ale nestalo se. Rakovničtí poté měli několik šancí z přesilových her, ale počínali si příliš lehkovážně. Další velkou šanci domácích neproměnil Bauer a tak začali hosté opět vystrkovat růžky, avšak stav zůstal již nezměněn.

Stejně jako končila druhá část, začala i závěrečná. Rakovničtí nechali Vlašim hrát, ta měla více ze hry a v 47. minutě se jí podařilo vstřelit kontaktní gól – 3:2. V polovině třetí třetiny přišel zkrat O. Gebharta, který bodl protihráče do slabin a byl vyloučen na pět minut plus do konce utkání. Domácí se statečně bránili, ale v závěru přesilovky Vlašimští přece jen udeřili – 3:3.

Utkání nakonec dospělo do samostatných nájezdů, ve kterých se z výhry radovali hosté. Ti hned svůj první proměnili, naopak za domácí nedali Ságner, Bauer, ani Ambroz.

„Stejně jako v předchozích zápasech jsme byli střelecky impotentní. Sice jsme eliminovali brankový příděl šesti gólů, ale zase jsme byli nedisciplinovaní, z čehož pramenil vyrovnávací gól. Přitom když jsme otočili z 0:1 na 3:1, zápas byl tehdy jasně v naší režii, ale místo abychom přidali další gól, přišlo uspokojení," kroutil hlavou trenér HC Rakovník Jan Svitavský a pokračoval. „Naší laxní hrou jsme soupeře dostali do hry a ač jsem se po druhé třetině snažil oživit výkon týmu proházením útoků, k výhře to nestačilo. Bod je pro mě zklamáním, čeká nás ještě hodně práce a musíme přivézt nějaké body z venku, když je ztrácíme doma."

Vyloučení: 4-6, z toho O. Gebhart (Rakovník) 5+DKU. Diváci: 195.

HC Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Vyskočil, Větrovec – Nosek Kounovský, Chvojka – Mikeš, Krejčí – Ságner, Bauer, M. Gebhart – T. Petráček, V. Petráček – Grill, Ambroz, O. Gebhart – Vošta, Zuska. Trenér: Jan Svitavský. Vedoucí: Vladimír Soukup.