HC Rakovník - HC Žabonosy 7:1 (2:0,3:0,2:1)

V prvním novoročním duelu nemohl Otakar Vejvoda počítat se zkušenými borci Kounovským a Mikešem, naopak po půl roce strávených v Králově Dvoře se do Rakovníka vrátil Tomáš Král a hned ve svém prvním startu si připsal gól. První branku vstřelili domácí v 9. minutě. Brankář Pospíšil poslal puk na Vyskočila, ten prodloužil na kapitána Noska, který otevřel skóre – 1:0. V 15. minutě Vyskočil přihrál do šance nové akvizici Královi, jenž poslal domácí do dvoubrankového vedení – 2:0.

Rakovničtí ještě navýšili tempo a uklidněni dvoubrankovým náskokem neustále zaměstnávali brankáře hostí. V čase 23:58 to bylo o tři branky, když brankovou akci začal Větrovec a po Ságnerovi doputoval kotouč k Bauerovi, který zvýšil již na 3:0. První formace zařídila i čtvrtý gól Rakovníka, tentokrát se po přihrávce Ságnera trefil obránce Větrovec. Pátou branku domácích dal po akci Kotála a O. Gebharta opět Bauer a završil tak povedenou čtyřicetiminutovku rakovnických hokejistů – 5:0.

Ve třetí části domácí, vědomi si svého náskoku, lehce polevili a dovolili soupeři zaznamenat čestný úspěch, když hosté využili jednu ze svých tří přesilových her – 5:1. Odpověď Rakovnických však byla okamžitá. Po bleskové akci se dostal puk od Ambroze k Chvojkovi a ten vrátil domácím pětibrankový náskok – 6:1. Konečnou podobu výrazné výhry určil v čase 58:27 Ambroz, který po akci Zusky a Kotála dopravil puk do odkryté klece – 7:1.

„Myslím si, že jsme si byli vědomi toho, že tento zápas musíme vyhrát, což nás v první třetině trochu svazovalo, byli jsme nervózní, přesto jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Když jsme z kraje druhé části dali na 3:0, bylo už prakticky rozhodnuto a byl to první zápas, který jsme dohrávali v klidu," zhodnotil duel rakovnický kouč Otakar Vejvoda starší, jenž vysokou výhru přisuzuje, spíš než výbornému výkonu, nižší kvalitě soupeře. „Řekl bych, že tento soupeř byl zatím nejslabším, se kterým jsme za mého působení hráli. Přesto se na utkání najde řada pozitiv. Jedním z nich je, že co si kluci zkoušeli na tréninku, jim několikrát vyšlo i v zápase a gólů jsme mohli dát i mnohem více, ale nebuďme neskromní," řekl zkušený trenér, jenž kvitoval návrat Tomáše Krále. „S Tomášem jsem spokojen, s kluky se zná a předvedl dobrý výkon," dodal Vejvoda.

V příštím kole čeká jeho svěřence těžký úkol – pokusit se bodovat na ledě vedoucího Benešova.

Vyloučení: 3:3, rozhodčí: Dundr, Kálal, Čajan, počet diváků: 160.

HC Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Větrovec, Krejčí – O. Gebhart, Bauer, Ságner – Vošta, Vyskočil – Nosek, Král, Tolkner – Kotál, Zuska – M. Gebhart, Ambroz, Chvojka – Vostárek.
Trenér: Otakar Vejvoda st.