HC Příbram

HC Rakovník
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

„Už při rozbruslení bylo trenérovi jasné, že Příbram do utkání vlétne. Museli bodovat, aby hráli o druhé místo v tabulce," řekl na úvod Vladimír Soukup.

Kouč rakovnického mužstva Tomáš Bodinger se musel navíc při sestavování sestavy obejít bez řady opor. Do utkání nakonec nezasáhl Čermák, dále pak Vyskočil, Kříž, chyběl i Kounovský a dlouhodobě zraněný s kolenem je Hegenbart.

Už od prvních minut měl rakovnický brankář Pospíšil plné ruce práce. Po šestnácti sekundách totiž šli Rakovničtí do oslabení. To nakonec ubránili, ale i tak byli domácí mnohem aktivnější. Postupem času však Rakovničtí začali hru vyrovnávat. V osmé minutě pláchl domácím bekům Martin Gebhart, ale jeho nerazantní střelu příbramský gólman bez problémů zlikvidoval. Ve čtrnácté minutě dokázali domácí využít nabídnutou přesilovku a šli do vedení – 1:0. Domácí byli sice v úvodní třetině lepším mužstvem, jednalo se spíše o platonický tlak, kdy si se střeleckými pokusy pohotově poradil brankář Rakovníka Pospíšil.

Druhé dějství začalo trochu nezvykle.

„Začali jsme druhou třetinu mnohem lépe, než v ostatních zápasech. Byli jsme hodně aktivní a vytvářeli si i tlak. Následně jsme sice hráli v oslabení, ale naše třetí lajna to zvládla tak, jako bychom byli v plném počtu," liboval si Vladimír Soukup a dodal: „Následně velmi pěknou ranou pod vingl vyrovnal Bauer."

Z vyrovnání se ale hosté neradovali dlouho, když hostující zaváhání Příbramští využili a vrátili se zpět do vedení – 2:1. To však ještě netušili, že to je jejich poslední vstřelená branka, která ale nebude znamenat bodový zisk do tabulky.

I přes inkasovanou branku prahli Rakovničtí po vyrovnání, k tomu všemu se mohli opřít znovu o parádní zákroky gólmana Pospíšila. Těsně před koncem druhého dějství se aktivita rakovnickým hokejistům vyplatila. Veselý vybídl Ságnera, jenž nabídnutou šancí nepohrdl – 2:2.

Poslední třetina začala pro Rakovnické slibně, když hráli dvě přesilovky. Bohužel, ani jednu však nevyužili. Hosté se dočkali až ve 46. minutě, kdy Mikeš našel Martina Gebharta, ten postrčil kotouč na kapitána Doudu a Rakovničtí šli poprvé do vedení – 3:2. V tu chvíli bylo jasné, že Příbramští vše vsadí na útočnou taktiku. Od padesáté minuty tak začal domácí tlak. Ale nebylo to nic platné. K zoufalství přiváděl domácí forwardy Pospíšil, když během třiceti sekund zlikvidoval čtyři střely ze dvou metrů.

„Nikam jsme se nehrnuli. Naopak jsme puk postupně vyváželi do příbramské třetiny a ušetřili tak cenný čas. To se nám dařilo," přiblížil informace z dění v posledním dějství Vladimír Soukup. Minutu před koncem odvolali domácí brankáře.

Kotouč však vybojoval rakovnický kapitán Douda a vystřelil do opuštěné svatyně ze stejné pozice, jako před týdnem proti Slanému. Kotouč však v síti neskončil, ale pouze orazítkoval tyč.

Rakovničtí poznají svého soupeře pro první kolo play off v neděli, kdy se dohrávají zbylá utkání KLM. První kolo play off krajské ligy mužů je na programu v pátek a Rakovničtí začínají na kluzišti soupeře, odveta se bude hrát hned o víkendu. O přesných termínech vás budeme včas informovat.

HC Rakovník: Pospíšil (Vágner) – Krejčí, Mikeš – Klaus, Nosek, Douda – Pfeifer, Brejník – Gebhart M., Pechanec, Kozák – Kotál, Veselý – Ságner, Bauer, Gebhart O. Trenér: Tomáš Bodinger

Diváci: 100
Vyloučení: 5:7