„Je pravda, že domácí měli tři nové hráče se zkušenostmi z vyšších soutěží, ale na to se musíme připravit, že leckteré týmy budou tohoto pravidla využívat. Alespoň je soutěž vyrovnanější a tím pádem atraktivnější," vysvětluje vedoucí týmu Vladimír Soukup.

Rakovničtí odjeli na zápas bez gólmana Pospíšila, ale toho velmi dobře nahradil mladý Vágner. Samozřejmě si řeknete, jak je to možné, když za jeho záda prošel puk celkem devětkrát, ale to nebyla jeho chyba. Naopak od začátku předváděl vynikající zákroky. Bohužel spoluhráči ho v tom nechali trochu vykoupat. Skóre otevřel Hegebart, který vyvezl puk ze třetiny a v samostatném nájezdu byl sražen, takže mohl proměnit trestné střílení. Nezdar panoval hlavně v taktice.

Hosté si neuměli poradit s oslabením a hned vyrovnávací branka padla právě v početní převaze Jesenice. Ve druhé části hry se to tresty jenom hemžilo a domácí nasázeli Rakovníku pět fíků. Malou záplatou byl gól Ságnera. Třetí třetina vyzněla v poměru 3:3, což samozřejmě na snížení už nestačilo, střelecky se za hosty prosadil Hegebart, Klaus a Vyskočil. Rakovničtí doplatili na nedůraz před brankou, domácí by naopak mohli školit jiné v přesilovkách. To byla produktivita…

HC Rakovník: Vágner (Cajthaml) – Krejčí, Mikeš – Nosek Douda, Klaus –  Vyskočil, Veselý – Hegebart, Kounovský, Kozák, Pechanec – Kotál, Brejník – Ságner, Bauer, O. Gebhart, Grill. Trenér Tomáš Bodinger. Vyloučení 5/8, rozhodčí: Macháč, Šádek, Holec. Příští utkání: NE 13.10. od 17:30 Rakovník – Vlašim.

JAK TO VIDĚL HRÁČ MICHAL KOTÁL – V ŠATNĚ, NA LEDĚ I V HLEDIŠTI…

Odpovídá výsledek hře?  Výsledek je krutý, na co sáhli, to dali…
Fanoušci/atmosféra: Fanoušků bylo cca 50, z toho patnáct našich skalních. To je slabé…
Jak se mi hrálo: Nehrálo se mi špatně.
Náš kolektivní výkon: Hráli jsme první a třetí třetinu velice slušně, ve druhé jsme hráli převážně v oslabení.
Hráče zápasu si dnes zaslouží: Jirka Vágner, i když jsme dostali 9 gólů, tak chytal dobře.
Zajímavost z utkání: Nevím, jestli je to zajímavost, ale HC Jesenice posílil o tři ligové hráče a opět se ukazuje, jak letos bude soutěž těžká a každý bod bude zlatý.
Stín zápasu: Hráli jsme snad dvacet minut v oslabení, a to je těžké se prosadit.
Hláška (motto) dne: Před zápasem se vyprávěly historky o Brejňovi (Brejník), jaké měl hity, a jak vyhrál s Olomoucí titul. To bylo zajímavé.