„První dvě třetiny byly dost vyrovnané. Důležitý byl gól na 6:3, který nás uklidnil a pak nám to tam napadalo. Černošice jsou výborné mužstvo a výsledek je pro ně až moc krutý. Ale góly padly po hezkých nacvičených akcích, takže jsme vyhráli zaslouženě,“ zhodnotil povedené vystoupení svých svěřenců kouč Otakar Vejvoda.

Rakovnickým hokejistům chyběl oproti předchozímu duelu Klaus a Chvojka, a tak v útoku netradičně nastoupil i obránce Vyskočil. „Když viděl, že nás je pouze čtrnáct, ač ještě nechtěl, tak nastoupil do útoku a dokonce dal i gól, takže zaplať pánbůh,“ pochvaloval si přínos zkušeného hokejisty vedoucí týmu Vladimír Soukup.

Domácím se povedl již vstup, když ve 3. minutě skóroval zkušený Kounovský. Černošice však mají ve svém týmu řadu kvalitních borců a v 11. minutě vyrovnal Hofmeister.

Na začátku prostřední části však vyšla souhra druhé formace, když po ose Kounovský, Hegenbart doputoval puk k Okegawovi a šikovný japonský mladík vrátil domácím vedení.

HC Rakovník B prohrál doma se Žebrákem 2:8.
OBRAZEM: Béčko inkasovalo od Žebráku další příděl

Zanedlouho bylo ještě veseleji, když pas Ságnera zužitkoval Tolkner. Hosté však nechtěli pustit Rakovník do trháku a v 28. minutě vsítil kontaktní gól Mráz. O chvíli později duel okořenila ještě hromadná šarvátka, kterou začal vyhlášený tvrďák Vojtěch Petráček, jenž za shození rukavic dostal kromě čtyř minut i osobní trest. V závěru druhé části došlo ještě k brutálnímu zákroku na Okegawu, po kterém dostal hostující Vladyka trest na pět minut plus do konce utkání.

Třetí část začala pro rakovnické borce doslova snově. Ihned po pauze vrátil dvoubrankové vedení v přesilové hře veterán Hegenbart. Ve 45. minutě atakoval rakovnický hráč mimo brankoviště hostujícího gólmana, puk se mezitím dostal k Vyskočilovi, který ho dopravil do opuštěné klece. Černošice poté zabraly, vytvořily si několik velmi dobrých možností a v 52. minutě Pospíšil kapituloval potřetí.

Hned po vhazování ve středovém kruhu ovšem Kounovský odpověděl a definitivně zlomil odpor Černošic. Domácí byli v laufu a Vojtěch Petráček zvýšil již na 7:3. To se do varu dostali i diváci, kteří si žádali desítku a málem byli vyslyšeni. Osmý gól Rakovníka a svůj druhý v utkání vstřelil po krásném pasu od Hegenbarta Okegawa, který se již probral z otřesu. Překvapivě vysokou výhru pak pečetil Ambroz.

„Tohle jsem určitě nečekal. Zvlášť když jsem viděl, v jakém jsme zdecimovaném zdravotním stavu. Kluci ale do toho dali srdíčka a zvládli to bravurně,“ sršel spokojeností Soukup.

Zimní stadiony ve středních Čechách
Jak si žije středočeský hokej?

Rakovnický trenér Vejvoda si pochvaloval vysoké tempo. „To bylo opravdu výborné, nebyla tam žádná hluchá pasáž. Trochu mi to připomínalo duel v Králováku, což byl také z naší strany velmi kvalitní výkon. Navíc nám hodně pomohl Pospec, ostatně jako v každém zápase.“

Borce s rakem na prsou čekají ještě čtyři duely. „Nebude to nic jednoduchého. Ani o jednom z nich nemůžeme říci, že ho s jistotou vyhrajeme. O Mělníku ani nemluvím, Kutnou Horu neznám, Vlašim bojuje o play off a Neratovice zase o záchranu,“ uvědomuje si Vejvoda, jenž si pochvaluje přístup obránce Vyskočila. „Když Vysky viděl, že nás je čtrnáct tak, ač nebyl zdravotně v pořádku, šel nám pomoci a odehrál to perfektně. Není nás moc, chyběl Venca Klaus, jinak už prakticky nemáme kam sáhnout a budeme to muset odehrát s tím, co je,“ dodal Vejvoda.

HC Rakovník – SK Černošice 9:3 (1:1,2:1,6:1)

Branky a nahrávky HCR: 3. Kounovský (Krejčí, Mikeš), 21. Okegawa (Hegenbart, Kounovský), 25. Tolkner (Ságner, Vyskočil), 41. Hegenbart (Mikeš, Kounovský), 45. Vyskočil, 52. Kounovský. 53. V. Petráček (Ambroz), 55. Okegawa (Hegenbart), 58. Ambroz (Zuska, Hegenbart). Vyloučení: 6:6, plus 2x os. trest, navíc Vladyka (Černošice) 5 +OK. Rozhodčí: Dundr- Řešátko, Kotek. Diváků: 250.

Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Větrovec, Grill – Tolkner, Vyskočil, Ságner – Krejčí, Mikeš – Okegawa, Kounovský, Hegenbart – T. Petráček, Zuska – V. Petráček, Ambroz, Nosek.

Hokejisté HC Rakovník porazili Černošice v dalším kole krajské ligy 9:3.
Desítka visela na vlásku. Hokejisté rozdrtili Černošice!