Pokud uhrají alespoň bod, bude jasné, že čtvrtfinále play off začnou na domácím ledě bez ohledu na to, jak dopadne duel Černošic na ledě kladenské PZ. Černošice totiž oba vzájemné duely s Rakovníkem prohrály. 

Před týdnem rakovnický HC trochu překvapivě prohrál v Neratovicích, avšak chybělo mu hned několik opor. Kromě dlouhodobě zraněného Jelínka nehráli Tolkner, Ambroz, Nosek ani Klaus. Zda tato čtveřice nastoupí už proti Mělníku, kouč Vejvoda prozradit nechtěl. „V jakém budeme sestavě, se dozvíme až v neděli. Teď se to opravdu ještě nedá říci, protože zatím nejsme úplně kompletní. Máme nějaký odhad, kolik hráčů asi nastoupí, ale nechtěl bych být konkrétní. Stejně tak nechci prozrazovat, kdo bude chytat, ač máme nějaký plán,“ byl neurčitý rakovnický trenér. 

I přes komplikaci v Neratovicích je stále ve hře první místo. Na podzim prohráli hokejisté s rakem na prsou na ledě Mělníka jasně 1:6, avšak pokud doma zvítězí 5:0 či vyšším, jak šesti brankovým rozdílem, přeskočí Junior díky lepším vzájemným zápasům. Rakovnický trenér však myslí spíš na udržení druhé pozice. „V Mělníku jsme prohráli zaslouženě, ale na druhou stranu nám tam chybělo asi šest hráčů. Mělník je nejlepší mužstvo, má nejlepší skóre ze všech, přesto se jim to pokusíme znepříjemnit a alespoň bod bychom uhrát mohli. Kluci už se na zápas těší,“ říká Vejvoda. 

Ten bude mít k dispozici obránce B týmu Prokopa, jenž se uvedl v Neratovicích při svém premiérovém startu brankou a na soupisce je také další hráč rezervy Havlíček, který za zkrat v Božeticích dostal stop na tři duely, avšak v play off by již mohl být Vejvodovi k dispozici. Stejně tak i další hráči béčka, kterým dnes ve Zlonicích skončila sezona.

Gólman Pavel Hraba si na mistrovství světa v Berlíně pořádně zachytal. Vynechal pouze zápas s Polskem.
Hraba: Zážitek z mistrovství světa je nezapomenutelný