Hosté přijeli v mizerném složení, spousta registračních průkazů není ještě vyřízena a někteří hráči měli pracovní povinnosti. Nový trenér z Mostu Jan Svitavský ale stud mít nemusí, protože i v takovém složení nikdo z hráčů nezklamal a v Mělníku se odehrála slušná partie.

Vedoucí týmu Vladimír Soukup nám ve čtvrteční rubrice odhadoval, že padne minimálně sedm branek, a nebyl daleko od pravdy…

HC Mělník – HC Rakovník 5:3 (2:2, 1:1, 2:0)

Domácí nastoupili ve čtyřech lajnách, a to působilo na Rakovník trochu depresivně. Avšak na prvních dvou třetinách to nakonec nebylo vůbec znát. Mělník šel sice v osmé minutě do vedení zásluhou Šubrta, který zaznamená trefu skoro každý zápas, ale za šest minut bylo srovnáno, když zafungovala spolupráce Vyskočila s Klausem.

Minutu před odchodem z ledu se hosté dostali dokonce do vedení. Ambroz trefil po přihrávce Klause šibenici, a to hráli Mělničtí dokonce přesilovku – 1:2. Bohužel pro Rakovník měli poslední slovo v úvodní třetině domácí, kteří v čase 19:55 dali gól do šatny.

Vědomí, že Mělník nemá zas tak silný kádr a dá se s ním hrát, hnalo statečných třináct Rakovničáků vpřed. Po spolupráci Kříže s Grillem vymáchaldomácího gólmana Kounovský – 2:3. Náhle ale začaly docházet síly, a to se na výkonu podepsalo. Mělník ve druhé třetině srovnal a tu poslední už značně ovládl. Přidal další dvě trefy, přičemž ještě Pospíšil mnoho gólů vytěsnil.

„Kluci předvedli maximum, koncem druhé třetiny nám došla bohužel šťáva," řekl krátce vedoucí Soukup.

Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Vyskočil, Vošta – Klaus, Ambroz, M. Gebhart – Krpelan, Kříž – Kounovský, Pechanec, Grill – O. Gebhart, Bauer, Vostrý. Trenér Jan Svitavský.