Hosté z východu Čech do zápasu vstoupili aktivně a odhodlaně. I díky přesilovce patřily úvodní minuty jim a domácí tým byl trochu pod tlakem. Z něj se ale dokázal elegantně vymanit. Po necelých deseti minutách dorazil do branky Šidlíkovo nahození Jakub Strnad a během následujících čtyř minut využili Bruslaři ještě dvě přesilovky.

Nejprve propálil Vladaře Adam Zbořil a do třetice překonal brankáře hostujícího v Pardubicích z Bostonu Radim Zohorna, který šikovnou tečí přizvedl Šťastného pobídku přes beton do branky.

S tříbrankovým náskokem v zádech vstoupila Boleslav i do druhé třetiny poněkud vlažně. A pasivita se nevyplatila, téměř přesně v polovině základní hrací doby Pardubice snížily. Rána Koláře se otřela o před brankou projíždějícího Anthonyho Camaru a propadla za záda Růžičky.

V závěru druhé třetiny hráli hosté dlouhou přesilovku pět proti třem, ale nevyužili ji. A jak praví známé hokejové pořekadlo, kdo nepromění pět na tři, nezaslouží si vyhrát. Nakonec se to (s notnou dávkou štěstí pro domácí tým) naplnilo.

Ve třetí třetině to dlouho na žádné drama nevypadalo. Domácí další góly nepřidali, i když Dlapovi v tom zabránila jen tyčka pardubické brány. Naopak Pardubice se za korekcí stavu hnaly naplno, ale ne a ne se proti pevné obraně Boleslavi prosadit.

Povedlo se až pět minut před třetí sirénou. Radoslav Tybor dorazil svou vlastní střelu za záda Růžičky a zkorigoval na 2:3 z pohledu hostů. V závěru si ale hosté zkomplikovali situaci zbytečným vyloučením útočníka Claireauxe a na honbu za srovnáním mohli zapomenout.

Boleslav tentokrát nezářila jako minule proti Karlovým Varům, ale úkol splnila. Trápící se Dynamo podalo slušný, sympatický a bojovný výkon, ale nakonec odjíždí domů bez bodů.

BK Mladá Boleslav – HC Dynamo Pardubice 3:2 (3:0,0:1,0:1)
Branky a nahrávky: 10. J. Strnad (Šidlík, Cienciala), 12. A. Zbořil (Bernad), 14. R. Zohorna (Šťastný, Ševc) – 30. Camara (J. Kolář), 55. Tybor (J. Kolář). Rozhodčí: Hodek, Kika – Ganger, Klouček.
Mladá Boleslav: J. Růžička (Krošelj) – Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk (A), Bernad, Fillman, Klikorka – Lunter, R. Zohorna, Šťastný – Jääskeläinen, A. Zbořil, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal – J. Strnad, Cienciala, Bičevskis.
Pardubice: Vladař (Klouček) – J. Kolář, Nakládal, Mikuš, Hrádek, Ďaloga, Holland, J. Zdráhal – Svačina, Poulíček, Tybor – Camara, Mandát, Claireaux – Blümel, Rohlík, Paulovič – Kusý, Anděl, Zeman.

Ze zápasu 9. kola FORTUNA:LIGY mezi Příbramí a Mladou Boleslaví
Králem středních Čech je Příbram! Po obratu s Mladou Boleslaví má první výhru