Nejen, že útočníkům zvlhnul střelecký prach, ale beci nejsou v bránění tak zodpovědní, jak by být měli. Takové výkony v posledním kole základní části KLM by si asi nepřál nikdo. Bohužel za to mohou i velké výkyvy v sestavě.

HC Rakovník – HC Jesenice 2:4 (0:1, 1:2, 0:1)

Jesenice nabízela ve své první lajně samé extraligové hráče, kteří byli plni nabytých zkušeností a hlavně dovedností. Hlavním problémem v tomto zápase bylo opět proměňování šancí. Rakovník hrál jedenáctkrát přesilovku…

Kdo přišel o pár minut později na stadion, už neviděl, jak domácí inkasovali. V úvodní dvacetiminutovce se ještě Rakovník držel pevně na nohou a naděje žila. Bohužel šance přicházely, ale střeleckých pokusů bylo pomálu. I když bylo třeba všech pět hráčů ve skrumáži před jesenickou brankou, nikdo tam puk dotlačit nedokázal.

Hru nedokáže oživit ani kapitán Douda, kterému samotnému chybí zřejmě tréninky, protože ani on si s pukem v poslední době moc nerozumí. Nakonec to byl on, kdo branku dal, ale až tu druhou z 38. minuty. Krejčí nahrál Klausovi, ale ten pustil puk Doudovi. Tomu předcházela moc hezká akce, která měla i logiku.

Jesenice špatně střídala a to vystihl Pospíšil, natáhl puk až na Hegenbarta, který narazil Mikešovi. Posledně jmenovaný trefil kotouč z první do odkryté branky. Jenže do třetí třetiny se šlo za nepříznivého stavu 2:3. Vydrželo to docela dlouho. Pěknou šanci měli od modré Šmíd i O. Gebhart, ale nakonec museli domácí odvolat gólmana a chtěli to zkusit. Nevyšlo jim to a ještě v závěru inkasovali do prázdné – 2:4.

Poslední zápas základní části odehraje Rakovník v Příbrami. Pak se bude vědět, koho chytne jako prvního soupeře v play off.

Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Vyskočil, Šmíd – Hegenbart, Kounovský, Král – Krejčí, Mikeš – Nosek, Klaus, Douda – Kříž, Kotál – O. Gebhart, Bauer, Ambroz – M. Gebhart, Grill. Trenér Tomáš Bodiger. Diváků: 200, vyloučení: 4/11, rozhodčí: Dundr, Formánek, Holý.