Ač se zdají být Rakovničtí v tomto souboji jako favorité, kouč Jan Svitavský očekává těžký boj: „Budou to určitě těžká utkání. Očekávám klasické zápasy play-off, to znamená utkání se zodpovědnými obranami a vyčkávání na chybu soupeře. Asi se nepokusíme otevřít všechno do útoku a ač to z našich vzájemných duelů může tak vypadat, necítíme se před tímto soubojem jako nějací velcí favorité. Vlašim skončila na šestém místě a má svoji kvalitu. Na jejich domácí zápasy chodí hodně diváků, v derby s Benešovem jich přišlo 1100 a tak i nyní očekávám, že je diváci poženou. Co jsem sledoval jejich poslední utkání, v Mělníku mohli i vyhrát, nakonec těsně prohráli. Mají sice nějakou marodku, ale uvidíme, v jaké sestavě nakonec nastoupí."

Jan Svitavský poukázal také na neúprosný systém play-off. „Systém play-off v této soutěži je trochu ošidný. Když venku remizujete, doma hrajete o všechno, a když venku prohrajete, druhý zápas můžete klidně vyhrát a postoupit může opravdu kterýkoliv z týmů (v případě stejného bodového zisku následuje prodloužení a samostatné nájezdy, pozn. red.)."

Rakovnickým by se naopak mohlo vrátit několik marodů:

„Předpokládám, že bychom měli být kompletní. Do utkání by měl naskočit i Kounovský, což je velká vzpruha pro celý tým. K dispozici by měli být i Michal Kotál a Václav Kříž, takže bychom měli být opět v plné síle," dodal Jan Svitavský.

První duel začíná v sobotu ve Vlašimi, odveta je na programu v neděli v 17:30.