HC Slaný – HC Rakovník 3:5 (1:0, 1:2, 1:3)

Zprvu byli u puku domácí a docela Rakovník zaskočili. Ten musel hned do oslabení, ale na trestnou lavici přišel vzápětí i domácí hráč, a tak ve hře 4 na 4 inkasovali hosté první gól. Dále poslal Hegenbart do úniku Kounovského, ale branka uznána nebyla, poslední jmenovaný musel jet trestné střílení a puk se zastavil o tyčku.

Mezi dvanáctou a sedmnáctou minutou si vytvořili Rakovničtí tlak a nepustili Slaný na svoji polovinu, bohužel branka domácích byla zakletá, i když byla skoro prázdná, o tom by mohl vyprávět O. Gebhart. Ve druhé třetině už přesila Rakovníka nabývala, ale branka padla až ve 30. minutě, kdy Kounovský našel Ambroze. Za pár minut se ta samá spolupráce opakovala a bylo to 1:2.

I když domácí využili přesilovku a srovnali na 2:2, výsledek tomu neodpovídal. Zvýšené úsilí hostů bylo na ledě znát, obzvláště když se potvrdil fakt, že domácí netrénují. Do vedení šel Rakovník ve třetí třetině až po gólu Hegenbarta, ale po Pfejfrově rozehrávce do středu hřiště naopak rakovnický tým znovu inkasoval – 3:3.

Ve 48. minutě se jelo druhé  trestné střílení, tentokrát se Kounovský už trefil. Poslední slovo měli zase hosté, když odvolali brankáře a opět výborně hrající Kounovský vybojoval puk a mezi obránci jej poslal od modré do prázdné branky – 3:5.

„V posledních zápasech je hodně vidět zvýšená intenzita tréninků, což sklízí své ovoce. Náš tým jde pomalu nahoru, asi jako namazaný stroj. Suprově zahrála druhá lajna, která svůj výkon kořenila brankami. Pochvalu ovšem zaslouží všichni, byl to kolektivní výkon," pochvaloval si vedoucí Vladimír Soukup.

Rakovník: Pospíšil (Vágner) – Krejčí, Mikeš – Klaus, Douda, Nosek – Vyskočil, Kříž – Hegenbart, Kounovský, Ambroz – Pfejfer, Pechanec  – Ságner, Bauer, O. Gebhart (40. Kozák) – Veselý, Pilík, M. Gebhart. Trenér Tomáš Bodinger. Vyloučení: 6/5, rozhodčí: Ondráček, Větrovský, Kučera. Příští utkání doma: NE 17.11. 17:30 Rakovník – Příbram.

JAK TO VIDĚL HRÁČ MICHAL KOTÁL V ŠATNĚ, NA LEDĚ I V HLEDIŠTI…

Odpovídá výsledek hře? Byli jsme lepší, takže výsledek odpovídá, i když jsme měli na hokejce ještě minimálně čtyři góly.
Fanoušci/atmosféra: Byl s námi fanclub, atmosféra byla super, děkuji, že s námi jeli diváci a fandili.
Jak se mi hrálo: Ještě jsem stále v trestu, ale doma proti Příbrami bych měl už hrát, tak snad se něco na ledě zase nesemele (smích).
Náš kolektivní výkon: Opět se táhlo za jeden provaz, dneska dávala góly druhá lajna, padly  krásné branky a jedna dokonce v oslabení, jinak kluci předváděli i krásné kombinace.
Hráče zápasu si dnes zaslouží: Musím pochválit všechny hráče.
Zajímavost z utkání: Asi gól, který jsme dali v našem oslabení, padl po hezké kombinaci.
Stín zápasu: Musíme se vyvarovat laciných gólů.
Hláška (motto) dne: V kabině jsem říkal, že se musíme srazit (myšleno sejít) a Mikeš dodal: „Já jsem se srazil s Korejsem na ledě." (Krejčí, náš hráč)