Kouč Otakar Vejvoda je i přes čtvrtfinálové vyřazení na své svěřence pyšný a nedělní duel hodnotí velmi pozitivně.

HC Lev Benešov – HC Rakovník 3:2

Do nedělní odvety nastupovali rakovničtí hokejisté v nevýhodném postavení, když domácí duel nezvládli zejména kvůli pokažené třetí části. „Sobotní zápas jsme si tak trochu svými chybami prohráli sami. Ne nedisciplinovaností, ale spíš přemírou snahy. Duel byl opravdu velmi nečistý, šlo až o zdraví a byl jsem rád, že to kluci odehráli bez většího zranění," řekl k sobotní prohře kouč HC Rakovník Otakar Vejvoda.

Čtvrtfinálová odveta začala pěkně zostra, hrálo se ve vysokém tempu a více ze hry měli rakovničtí hokejisté. Jejich snaha byla korunována v čase 5:07, když se v přesilové hře prosadil V. Petráček – 0:1. Lvi byli jako opařeni, nic se jim nedařilo a mohli děkovat Štěpánkovi. Nejprve je dvakrát podržel při ranách Zusky a poté dokonce v přesilovce Benešova při sólech Chvojky a opět Zusky. Domácí, které hnalo téměř šest stovek diváků, v druhé části první třetiny viditelně přidali a v 12. minutě po faulu Noska využili přesilovou hru – 1:1.

Rakovnický útočník následně pro zranění, jež si přihodil ještě před zápasem, odstoupil. Benešovští poté nevyužili minutovou přesilovku pět na tři a mohli za to pykat, avšak duo Kounovský – Tolkner svoji obrovskou šanci nevyužilo. V závěru třetiny inkasovali Rakovničtí gól do šatny, když se na brankovišti prosadil důrazný Starec – 1:2.

Nepřehlédněte: Koch: Honza Suchopárek se mnou hrál ve školním týmu. Pojí nás velké přátelství

Nepovedený závěr první části nezanechal na Vejvodových svěřencích žádné stopy, ba naopak. Na soupeře vlétli a Benešovští nevěděli, kde jim hlava stojí. Ve 25. minutě se strhla hromadná bitka, avšak rozhodčí měli na rozdíl od prvního čtvrtfinále, zápas pod kontrolou. „Nedělní duel začal stejně, jako sobotní, ale když Benešovští poznali, že to takto hrát nejde, od půlky zápasu se to už uklidnilo a chvílemi jsme možná byli i tvrdší, než oni," uvedl Otakar Vejvoda. Rakovničtí ještě přidali a gól visel doslova na vlásku. „V této době jsme byli daleko lepší, ale bohužel to tam nespadlo," litoval.

Hosté nepolevili v tempu ani ve třetím dějství a v 43. minutě vyrovnal nejlepší střelec týmu ve čtvrtfinálové sérii V. Petráček – 2:2. Z utkání se stalo drama a domácí jen mohli děkovat svému brankáři Štěpánkovi, jenž vychytal osamocené O. Gebharta a Kounovského. Na druhé straně mohli v 54. minutě Lvi rozhodnout, avšak Burgr, stejně jako jeho protějšek, prokázal výbornou formu a obrovskou šanci zneškodnil. Benešovu se přece jen podařilo rozhodnout, a to až dvě minuty před koncem, kdy se prosadil opět Starec – 3:2.

„Z naší strany to byl jeden z nejlepší zápasů, jaký jsme letos odehráli. Kluci byli neskutečně stateční, Ondra Nosek odstoupil po čtyřech střídáních, neboť měl špatný kotník, ale přesto to zkusil. Kotál má zase něco se zápěstím a dvě třetiny nemohl hrát. I tak to bylo vynikající, mělo to nasazení a všechno, co to mělo mít," ocenil tým za bojovnost Otakar Vejvoda, kterého vyřazení mrzelo, ale přesto byl na své svěřence hrdý. „Sice jsme prohráli, bylo mi to líto, ale fakt jsem z toho měl dobrý pocit. Od postupu jsme byli opravdu kousek a se sezonou se kluci rozloučili perfektně."

Branky a nahrávky: 12. Babický (Kočí), 20. Starec (Holánek, Fedoročko), 59. Starec – 6. V. Petráček, (Vyskočil), 43. V. Petráček (Kounovský, Mikeš). Třetiny: 2:1, 0:0, 1:1. Rozhodčí: Machač, Kovačik, Holec. Vyloučení: 5:6, Babický (Bn) a Tolkner (R) 2 + 2, Gebhart (R) 2 + 10 minut. Využití: 1:1. Diváci: 600.

HC Rakovník: Burgr (Řenč) – Krejčí, Zuska, Vyskočil, T. Petráček, Kotál, Mikeš, Vošta – O. Gebhart, Bauer, Ságner, V. Petráček, Kounovský, Tolkner, Grill, Ambroz, Nosek, M. Gebhart, Chvojka.