„V poslední minutě po souboji u mantinelu si Jelínek vykloubil rameno. Naše fyzioterapeutka se mu ho pokusila hodit zpět, ale bylo ve špatné poloze, takže to nešlo. Musel tedy být převezen do kladenské nemocnice. Šest týdnů bude mít ortézu a poté mu doporučují operaci, takže jsme přišli o kvalitního beka,“ posteskl si vedoucí rakovnického HC Vladimír Soukup.

V samotném duelu začali mnohem lépe hosté, kteří se výborně pohybovali a Slánské svojí hrou viditelně zaskočili. Ve 4. minutě se také dostali do vedení, když po nahrávce Tolknera zakončil pod víko Klaus. Oba borci si o chvíli později vyměnili role a Tolkner zvýšil na 2:0. Hosté byli dál při chuti a zahazovali jednu šanci za druhou. Na druhé straně i Slánští se čas od času dostali k brankovému ohrožení, avšak v rakovnické kleci stál bezchybný Pospíšil.

Až v předposlední minutě druhé třetiny rakovnický brankář z dorážky inkasoval. Gól do šatny slánské Lvy viditelně nastartoval a několikrát byli blízko k vyrovnání. Nejblíže pak čtyři minuty před koncem, kdy Pospíšila zachránila tyč a odražený kotouč promáchli hned tři hráči domácích. Ti poté zkusili i hru bez brankáře, avšak místo vyrovnání 11 sekund před koncem rozhodl do opuštěné klece rychlík Ambroz.

Hokejové derby Čáslav - Kutná Hora.
Béčko Bruslařů se dočkalo. A rovnou proti lídrovi

„Já si myslím, že to bylo celkem vyrovnané. I když v první třetině jsme mohli vést i o více než dvě branky. Naopak v druhé třetině jsme měli čtyřminutovou přesilovku, která nám spíš uškodila a v předposlední minutě jsme inkasovali. Poté to bylo dost hektické, šance byly na obou stranách, ale vítězství už jsme nějak uplácali a myslím si, že jsme si ho i zasloužili. Kluci do toho dali opravdu hodně,“ byl viditelně spokojen trenér Otakar Vejvoda starší, jehož potěšila hlavně výborná činnost defenzivy. „To, že jsme inkasovali pouze jeden gól je hodně pozitivní. Sice to Pospecovi na nulu nevyšlo, ale jinak je to výborné. Na jeden inkasovaný gól se prohraje jednou za sezonu.“
Jeho svěřence čeká v příštím kole ještě tvrdší oříšek. V neděli na svém ledě přivítají druhý tým celé soutěže – Černošice. „Ty zatím každému nadělují pálky tak uvidíme, jak to bude vypadat. Myslím si, že play off už jsme hodně blízko, ale ještě to není definitivní,“ dodal.

HK Lev Slaný – HC Rakovník 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky HCR: 4. Klaus (Tolkner), 9. Tolkner (Klaus), 60. Ambroz (Okegawa). Vyloučení: 8:5. Rozhodčí: Jelínek. Diváků: 108.
Rakovník: Pospíšil (Burgr) – Větrovec, Grill – Tolkner, Klaus, Ságner – Krejčí, Mikeš – Okegawa, Kounovský, Hegenbart – Zuska, Jelínek – Ambroz, Chvojka, Nosek.

Městské derby opanovali hráči béčka KST Rakovník, kteří zdolali KK Rakovník 10:3.
Derby ovládlo béčko KST