Víra v kníra!

Tak pojmenovali Rytíři svůj nápad, jímž podpoří nadační fond Muži proti rakovině. Od 1. listopadu byly břitvy i žiletky v kabině zapovězeny a podpora není pouze „kníratá“, ale i finanční. „Chceme, aby se z akce nějaký peníz na nadaci vygeneroval. Sbírat budeme na několika frontách. Kluci mezi sebou vybrali patnáct tisíc korun plus vydražíme růžové dresy. I tyhle peníze samozřejmě půjdou komplet na nadaci,“ říká tiskový mluvčí Rytířů Vít Heral.

Pochopitelně se podle něj mohou přidat i fanoušci. Už nyní se mohou na oficiálních internetových stránkách Movemberu připojit ke kladenskému profilu a poslat jakoukoliv částku.

Variant dresů bylo původně více, poslední dvě představili po středečním tréninku zkušený obránce David Štich a útočník Ladislav Zikmund. „tu co měl na sobě David Štich si kluci víceméně jednomyslně zvolili a je to dobře, protože oni sami tu akci vymysleli, právo rozhodnutí tedy bylo jasně jejich,“ míní Heral a doplňuje maličkost, která není na první pohled zřejmá: rytíř v logu na prsou nemá ústa, ale knírek.

SK Hřebeč - FK Kosoř 2:0 (0:0), I. A. tř., 28. 10. 2017
Na hřebečské burze se krach nekonal, tým povstal z popela



Rytíři v růžovém! Akci Movember podpoří nejen narostlými kníry, ale i sadou speciálních dresů na zápas s Prostějovem (25.11.). poprvé s nimi zapózovali Ladislav Zikmund (vpravo) a David  Štich. Právě jeho variantu dresu si tým vybral. Zdroj: Deník/ Rudolf MuzikaI hráči-modelové přiznali, že se jim dresy líbí. „A je to zpestření pro nás i pro fanoušky. Hlavně se tím podpoří dobrá věc,“ má jasno Ladislav Zikmund, který sice uznává, že hlavními barvami Kladna jsou odjakživa modrá a bílá, ale v hokeji si už vyzkoušelo třeba i zlatou. To bylo v době výluky NHL a o dresy hvězd v čele s Jágrem, Židlickým a Plekancem byl v následné aukci velký zájem.

S růžovou to může být také slušné, i loni Rytíři vybrali za pro změnu retro dresy s Poldinkou také zajímavé peníze. „Růžová je dobrá, klukům se líbí,“ usmál se Zikmund.

Rovněž letošní první vyrobené dresy mají jmenovku Jaromíra Jágra, to je v Kladně zvykem u každé nové sady. Kde tyhle dva cenné kousky skončí, není zatím jisté. „Můžeme je dát do aukce, nebo také ne. Uvidíme,“ šibalsky mrkl Vít Heral.

A kdyby se snad růžová některým pánům nezamlouvala, mohly by hlediště kladenského ČEZ stadionu zaplnit víc než jindy dámy. Mnoho z nich má tmavě růžovou v oblibě a hokejistům to bude seknout víc než jindy. „Jenže dělá se to na podporu mužů,“ namítá Zikmund, ale zároveň dodává, že zdravý muž rovná se spokojená partnerka. „A pokud se holkám budou líbit, mohou si v dražbě koupit a chodit v něm na hokej. V hledišti to bude vypadat veseleji,“ dodal se smíchem Ladislav Zikmund.

Ilustrační foto
Týden vědy a techniky si užijí také Kladeňáci