Úvod zápasu vůbec nenaznačoval, že by se hosté nacházeli na posledním místě tabulky a v prvních pěti minutách si vypracovali několik slušných střeleckých příležitostí, leč bez brankového vyjádření. A tak postupem času přebrali iniciativu domácí a v 11. minutě se po střele Hulcra dostal k teči Okegawa a otevřel skóre. Za necelé dvě minuty rozebrali domácí svého soupeře a Ságner po ideální přihrávce od Větrovce zvýšil do prázdné branky na 2:0. Když v 17. minutě prostřelil Větrovec od modré čáry vše, co mu stálo v cestě a zvýšil na 3:0, zdálo se, že je rozhodnuto.

Do druhé třetiny vstoupili domácí uspokojeni tříbrankovým vedením ve vlažném tempu a do šancí se dostávali spíše hosté. Ve 31. minutě Rakovník inkasoval, když po chybě obrany skóroval Šesták – 3:1. V přesilové hře zkoušeli štěstí Okegawa a Vlk, ale gólman hostí byl pozorný.

I třetí třetinu začali aktivněji hosté a hned v úvodu měli k dispozici přesilovou hru. Nejprve v ní ujel domácí Tolkner, ale ke střele se nakonec nedostal. Poté se k nedůraznému vyhození Vyskočila dostal Šimek, nahodil puk před branku a Vočadlo rychlou střelou snížil na 3:2.

Poslední desetiminutovka nabídla několik šancí na obou stranách, za domácí nevyužili Hegenbart, Ambroz, Okegawa, ani tečující Grill. Hosté dokonce nastřelili v 53. minutě Mackem pravou tyč a v 57. Šimkem břevno domácí branky. V čase 57:42 odvolali hosté gólmana, ale domácí si vydřené vítězství pohlídali a připsali si důležité body v boji o play off.

Příští utkání odehrají rakovničtí hokejisté v sobotu od 18:15 hodin v Kralupech.

HC Rakovník- HC Neratovice 3:2

Branky: 11. Okegawa (Hulcr), 13. Ságner (Větrovec, Okegawa), 17. Větrovec (Nosek, Tolkner) – 31. Šesták (Važanský), 44. Vočadlo (Šimek, Chvojka). Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 230. Třetiny: 3:0, 0:1, 0:1.
HC Rakovník: Burgr – Krejčí, Mikeš, Vyskočil, Vlk, Hulcr, Větrovec, Zuska – Grill, Macháček, Kratochvíl – Okegawa, Ságner, Hegenbart – Tolkner, Ambroz, Nosek - Nekvinda. 

Kouč SK Rakovník Libor Šíma.
Kouč Šíma přiznává: Jsem trochu zklamaný
Dramatické pětisetové finále nakonec přineslo zlatý pohár Janu Holáňovi (druhý zprava) před šanovským Štepkou (vpravo) a bronzovou dvojicí Vorlíček (druhý zleva) a Voříšek ( vlevo).
Výročí přilákalo do Rakovníka ligovou účast


Miloslav Doležal