Čistecké a Šanovské čeká rozsvícení vánočního stromu již v pátek. Na obou místech se začíná v 17 hodin. Na návsi v Čisté se příchozí mohou těšit na vystoupení žáků ZŠ a MŠ Čistá, nebude chybět ani charitativní sbírka a vánoční jarmark. Podobný program bude také v Šanově před školou, jarmark se bude konat ve vestibulu školy.

Zajímavý program nabízí Vlastivědné muzeum Jesenice, které pořádá tradiční předvánoční Advent v sobotu od 13 hodin. Vedle pestrého sortimentu zboží na návštěvníky čekají koledy, svařák a medovina a jiné dobroty. Pro děti jsou připraveny tvořivé dílny a na dvoře překvapení – kovářská dílna a také oblíbený živý betlém s ovečkami.

V úřadu městyse Mšec budou od 13 hodin k zakoupení či prohlédnutí opět výrobky rukodělných prací. Poté následuje vystoupení Bohuslava Ježka a dětí ze ZŠ a MŠ Mšec, které bude zakončeno rozsvícením vánočního stromu. V Lubné začíná jarmark o hodinu později, od 15 hodin v místním kostele zazpívá pěvecký sbor Václav z Čisté, žáci z místní školy a advent zakončí ohňová show. V Kněževsi se uskuteční předvánoční jarmark spojený s rozsvícením vánočního stromku v zahradě místní školy od 16 hodin.

V Pavlíkově vystoupí v neděli od 13 hodin Hradní Duo. Nebude chybět ani vánoční jarmark, vystoupení dětí z místní školy a poté bude rozsvícen vánoční strom.

Vlastivědné muzeum Jesenice. Advent v muzeu. .Zdroj: muzeumtgm.cz

Prošlá lhůta oslavila v Kulturním centru Rakovník 30 let existence.
Prošlá lhůta oslavila tři desetiletí své existence
Královský advent na Křivoklátě pan král.
Vánoční atmosféra na vás dýchne na hradě