Varhaní partita, toccata, preludium a fuga včetně autentických improvizací. Aneb výběr z rozsáhlého varhaního díla J. S. Bacha v podání předního českého varhaníka Jaroslava Tůmy zazní v prostředí baziliky svaté Markéty v Břevnovském klášteře už v úterý 18. června v rámci mezinárodního hudebního festivalu Bach for All.

Výtěžek z koncertu bude věnován nadačnímu fondu Pink Bubble, který pomáhá mladým lidem, kterým onkologické onemocnění zkomplikovalo život. „Každý, kdo přijde, tak přispěje těm, kteří to nejvíce potřebují a ještě si poslechne nádhernou hudbu v překrásném, sakrálním prostředí,“ řekla mluvčí festivalu Zlata Biedermannová.

Operní týden v roce 2018 završila opera Madama Butterfly.
Operní týden začne světovými tenorovými hity

Plnění přání

Nadace Pink Bubble letos slaví sedm let od svého založení a s festivalem Bach for All se spojila už podruhé.

„S touto krásnou akcí se Pink Bubble propojuje téměř od jejího počátku. Věříme, že letos, i díky vám, vybereme více peněz, které budeme moci dodat k dalším financím třeba na splněná přání našich onkologických pacientů. Jako například na ukulele, které jsme nedávno pořídili Báře. Teď čeká na splnění svého přání Rozálka, která si moc přeje vyrazit na výlet do Mariánských Lázní,“ uvedla zakladatelka Pink Bubble Martina Šmuková.

Dodala, že pokud bude peněz dostatek, použijí je na dovybavení ordinace pro onkologické pacienty v motolské nemocnici, kterou nedávno vymalovali a otevřou ji koncem června.

V kapli Božího těla první červnovou sobotu zahrálo PRELUDIUM houslistky Gabriely Vermelho a kapely GaRe.
Mezinárodní hudební festival Kutná Hora 2019 je minulostí

Bach na dotek

Festival Bach for All pokračuje koncertem s názvem Bach na dotek. Zrcadlová kaple pražského Klementina se v úterý 16. července od 19.30 hodin promění ve svíčkami osvětlené pietní místo, kde zazní Kantáta Gottes Zeit ist die allerbeste Zeit také známá jako Actus Tragicus. Tato ranně sakrální kantáta od Johanna Sebastiana Bacha je určená pro pohřební účely.

Zdroj: Youtube

Více informací najdete ZDE.

Z výstavy Titanic na výstavišti v pražských Letňanech.
Tip Deníku: Na naplávce kotví nová loď. Nabízí simulaci potápějícího se Titaniku